≫ 

Ostavljala decu samu na pultu za prepovijanje: Vaspitačica iz Zvečanske i ranije pravila propuste

Propusti su se rešavali u hodu, ali svakako ne bi trebalo da se događaju

  • 82
Zvečanska, vaspitačica neprimerno se odnosi sa decom Printskrin: FONDACIJA POKRET LEVIJATAN

Nakon prijave da se medicinska sestra Ð. A. neadekvatno ponašala prema deci u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd u Zvečanskoj, direktor te ustanove Zoran Milačić doneo je rešenje o privremenoj suspenziji do utvrđivanja činjeničnog stanja i okončanja disciplinskog postupka, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Inače, snimak njenog nedoličnog ponašanja osvanuo je na društvenim mrežama, a na njemu se vidi kako zaposlena ona nosi dete u jednoj ruci, te ga ubacuje u krevetac i kako fotografiše dete, te izlazi iz prostorija sa mališanima.

Povodom snimka koji je uzdrmao javnost, direktor ove ustanove Zoran Milačić rekao je da oni oštro osuđuju ovaj događaj i objasnio na koji način je medicinska sestra, inače apsolvent Više medicinske škole u Zemunu, zaposlena.

Milačić je dodao da je vaspitačica i ranije imala propuste koji su bili zanemarljivi, ali svakao ne bi trebalo da se događaju.

- Imali smo manje primedbe na njen rad, ali to su tehničke primedbe koje su se rešavale u hodu. Na primer, dete ni u jednom trenutku ne sme da bude samo na pultu za prepovijanje, zatim imali smo neke preporuke u vezi sa komunikacijom. To je normalno za mlade sestre u periodu obuke. Ne možemo očekivati da tek što je izašla iz škole sve zna, jer nekad znanja dolaze sa iskustvom - rekao je on.

Policija u Beogradu saslušala je, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Đ. A. zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Nakon saslušanja protiv nje je podneta krivična prijava.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    20. jul 2019 | 09:36

    Отказ па нека иде у Немачку да бабама пере усране задњице али то ће морати да ради са осмехом на лицу.

  • Јасмина

    20. jul 2019 | 09:36

    Она није за посао медицинског радника,она је за лечење...

  • Skene

    20. jul 2019 | 10:09

    Upala preko veze, takvi su najgori. Totalno nemotivisani, neradnici, ljudi-deca koji su navikli da se sve završava na lakši način a ne mukom i trudom. Čast izuzecima pa upadne neko normalan ali to je retkost. Zato otkaz...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA