≫ 

Grad će finansirati četvrti pokušaj vantelesne oplodnje: Ovo su uslovi

Usvajanje ove odluke važno je za celu državu, istakao je gradonačelnik

  • 8

Predlog odluke o tome da Grad ubuduće finansira četvrti pokušaj vantelesne oplodnje, biće jedna od najvažnijih tačaka dnevnog reda Skupštine grada koja je zakazana za 25. jul.

Za ovaj projekat prestonice, koji je pokrenut na inicijativu gradonačelnika prof. dr Zorana Radojičića, moći će da konkurišu žene koje na dan prijavljivanja nisu navršile 45 godina, koje nisu rađale i koje iza sebe imaju tri pokušaja vantelesne oplodnje. Moći će da konkurišu parovi koji su državljani Srbije sa prebivalištem u Beogradu najmanje godinu dana.

- Usvajanje ove odluke važno je za pojedince, parove, ali i za celu državu. Finansiranjem četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje parovima koji iza sebe imaju tri neuspešna pokušaja pružamo još jednu šansu da se ostvare kao roditelji. Podsticanjem rađanja i borbom protiv neplodnosti doprinosimo i populacionoj politici Vlade Srbije. Realizacija ovog projekta mogla bi da počne već na jesen, a za postupak vantelesne oplodnje biće opredeljeno 30 miliona dinara. Grad i ovom inicijativom pokazuje da vodi odgovornu demografsku politiku - kaže Radojičić.

Kako dodaju u kabinetu gradonačelnika, osnov za ovaj potez prestonice je Zakon o glavnom gradu, odnosno njegov član 8 kojim je propisano da Beograd ima nadležnost da sprovodi mere i finansira projekte s ciljem podsticanja nataliteta na teritoriji grada.

(Telegraf.rs/Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    20. jul 2019 | 10:03

    Puno je parova koji ne mogu privatno da urade vto,jer je preskupo za nase plate.A i u kreditima su zbog predhodnih koje im nisu uspele.Treba drzava da odobri pokusaje dok ne uspe.

  • Aleksis

    20. jul 2019 | 11:32

    A zena koja vec ima jedno dete a zelela bi jos i iz nekog razloga ne moze, ona nema prava na VTO?!

  • Dukili

    20. jul 2019 | 08:33

    Nekada sa 45 godina su bile babe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA