≫ 

Vaspitačica Đurđija iz Zvečanske dobila krivičnu prijavu: Mi smo jako emotivne i mnogo volimo decu!

- Moja drugarica, koja je takođe zaposlena u Centru, a koja je trenutno na moru, jako je vezana za to dete, pa sam ga slikala da joj pošaljem sliku - rekla je devojka u policiji

  • 25
Zvečanska, vaspitačica neprimerno se odnosi sa decom Printskrin: FONDACIJA POKRET LEVIJATAN

Pripadnici MUP juče su, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, saslušali medicinsku sestru Đurđiju Alempijević (23), zaposlenu u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanja i mučenja, protiv nje je podignuta krivična prijava.

Iako se, prema prvim informacijama, devojka branila ćutanjem na saslušanju, pojedini mediji su preneli informacije da se vaspitačica branila time da je emotivna.

- Mi smo jako emotivne i mnogo volimo decu. Moja drugarica, koja je takođe zaposlena u Centru, a koja je trenutno na moru, jako je vezana za to dete, pa sam ga slikala da joj pošaljem sliku - rekla je ona u policiji kada je u pitanju fotografisanje mališana, piše Kurir.

Zvečanska, vaspitačica neprimerno se odnosi sa decom Korišćenje telefona dok je dete u rukama, Printskrin: FONDACIJA POKRET LEVIJATAN

 Za sada je nepoznato, da li je i šta rekla kada je u pitanju način na koji je nosila dete i "tresnula" ga u krevetac. 

Povodom snimka koji je uzdrmao javnost, direktor ove ustanove Zoran Milačić rekao je da oni oštro osuđuju ovaj događaj. Milačić je rekao da je vaspitačica i ranije imala propuste koji su bili zanemarljivi, ali svakao ne bi trebalo da se događaju.

direktor Doma u Zvecanskoj Zoran Milačić Zoran Milačić, direktor Zvečanske, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

MANJE PRIMEDBE NA NJEN RAD, NORMALNO ZA MLADE SESTRE NA OBUCI

- Imali smo manje primedbe na njen rad, ali to su tehničke primedbe koje su se rešavale u hodu. Na primer, dete ni u jednom trenutku ne sme da bude samo na pultu za prepovijanje, zatim imali smo neke preporuke u vezi sa komunikacijom. To je normalno za mlade sestre u periodu obuke. Ne možemo očekivati da tek što je izašla iz škole sve zna, jer nekad znanja dolaze sa iskustvom - rekao je on.

Monstruozan čin vaspitačice, koja je maltretirala dvogodišnjeg dečaka u sirotištu u Zvečanskoj, izazvao je bes i osudu javnosti. Nadležne službe su protiv nje podnele krivičnu prijavu zbog zlostavljanja i mučenja, a epilog svega mogao bi da bude otkaz u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

Inače, Đurđija je u Zvečanskoj radila tri meseca i pet dana, bila je zaposlena po ugovoru na određeno vreme, a tu je došla na preporuku profesora iz srednje škole.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kibo

    20. jul 2019 | 12:26

    Ja mislim da je ovde po sredi nesto drugo.Mozda je ceo kolektiv umesan.Ako se dete ne buni za ovakvu grubost znaci da je naviklo na takav odnos i da ovde ima vise od ovoga snimka.Saslusanje kolektivno za sve kao i za direktora.

  • Dozovimo se svesti

    20. jul 2019 | 18:10

    Javno tvrdim da i u Tiršovoj na odeljenju Neonatologije sestre koje "brinu" o deci nisu ništa bolje. Za vreme menjanja posteljine bebama u inkubatorima,u tom trenutku kod iste, bebe provode vreme na jednom kolenu sestre, molim Boga da se ni jednoj bebi ništa ne desi u tom trenutku... Nemam reči ko sve radi i brine o deci...

  • Mila

    20. jul 2019 | 11:13

    Ne razumem direktora i njegovo objasnjenje?!!Verovatno je primljena preko veze,pa se kolektiv zalio ,on ignorisao i nekome je pukao film ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA