Sestra iz Zvečanske više neće moći da radi svoj posao: "Nije svesna šta je činila"

Snimak njenog nedoličnog ponašanja osvanuo je na društvenim mrežama

  • 61

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da medicinska sestra iz Zvečanske protiv koje je podneta krivična prijava neće više moći da se bavi tim poslom.

On je za RTS rekao da se radi o mladoj osobi koja nije svesna šta je činila. Imali su, kaže, službeni razgovor sa njom.

- Kako je meni direktor preneo, on misli da ona nije svesna šta je uradila i biće podneta krivična prijava protiv nje. Odgovaraće i onaj ko je snimao. Mislim da će joj se uručiiti otkaz. Takve stvari su neprimerene. Moramo da delujemo vrlo rigorozno i vrlo jasno kako bismo dali do znanja da tako nešto nećemo tolerisati u budućnosti - rekao je Đorđević.

Snimak njenog nedoličnog ponašanja osvanuo je na društvenim mrežama, a možete ga pogledati iznad u našem tekstu.

Na snimku se vidi da ona nosi dete u jednoj ruci, te ga ubacuje u krevetac i kako fotografiše dete, te izlazi iz prostorija sa mališanima.

Zvečanska, vaspitačica neprimerno se odnosi sa decom Printskrin: FONDACIJA POKRET LEVIJATAN

Povodom snimka koji je uzdrmao javnost, direktor ove ustanove Zoran Milačić rekao je da oni oštro osuđuju ovaj događaj i objasnio na koji način je medicinska sestra, inače apsolvent Više medicinske škole u Zemunu, zaposlena.

Milačić je dodao da je vaspitačica i ranije imala propuste koji su bili zanemarljivi, ali svakao ne bi trebalo da se događaju.

Imali smo manje primedbe na njen rad, ali to su tehničke primedbe koje su se rešavale u hodu. Na primer, dete ni u jednom trenutku ne sme da bude samo na pultu za prepovijanje, zatim imali smo neke preporuke u vezi sa komunikacijom. To je normalno za mlade sestre u periodu obuke. Ne možemo očekivati da tek što je izašla iz škole sve zna, jer nekad znanja dolaze sa iskustvom - rekao je on.

Policija u Beogradu saslušala je, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Đ. A. zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i mučenje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    23. jul 2019 | 08:01

    A sto bi odgovarao onaj ko je snimao.To I treba da javnost vidi kako se ponasaju na odgovornim radnim mestima.

  • Тодорић

    23. jul 2019 | 08:35

    Оном ко је снимио,ЗАХВАЛНИЦУ,а не кр.пријаву,СРАМОТНА ИЗЈАВА.Директору ОТКАЗ јер није контролисао рад запослених.Јадна деца,зар није доста било онај приказ у дому за децу ометену у развоју,недавно?Сада су сви криви,осим најодговорнијих?

  • Hana

    23. jul 2019 | 08:42

    Onaj ko je snimao i dao u javnost svaka čast da nije zataškali bi Hrabri čoveče za ovo i ako budeš kažnjen(a) pred Bogom i narodom si heroj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA