≫ 

Potvrđeno: Radovi se na Trgu republike završavaju 1. septembra, poznato i šta će biti sa trolama

Sprema se rekontrukcija Trga Nikole Pašića

  • 6

Svi projekti izgradnje i rekonstrukcije u Beogradu privode se kraju, kao što je to slučaj sa Trgom republike, rekao je glavni urbanista Marko Stojčić gostujući u jutarnjem programu Studio B.

On je rekao da trg zahteva veliki i čist prostor, što nije bilo slučaj sa prethodnim izgledom Trga republike, gde su se na manjem prostoru nalazile žardinjere, pešačka zona, zona za boravak i sedenje.

- Trg republike sada izgleda kao pravi evropski trg i logično je da se Beograđanima dopadne, ako su iskreni - rekao je Stojčić.

Na način kako se rekonstruiše Trg republike biće rekonstruisan i Trg Nikole Pašića, koji bi trebalo da bude slobodna površina.

- Planirano je da radovi započnu i budu završeni u toku sledeće godine. Bezistan će biti potpuno rekonstruisan, kao staza za pešačenje - rekao je Stojčić.

Potvrdio je da će saobraćaj na Trgu republike biti uspostavljen, kao što je i najavljivano, 1. septembra.

- U Vasinoj ulici će se vratiti trolejbusi do izgradnje terminusa u Dunavskoj ulici. Trolejbusi će u ovoj ulici biti do eventualne izgradnje podzemne garaže, koja zavisi od arheoloških iskopavanja na ovom delu. Nije tačno da su na tom lokalitetu rađena dva iskopavanja u poslednjih pola veka i nijedan arheolog nema tačne informacije o tome šta se tu nalazi. U ovom delu mi tražimo Singidunum i voleli bismo da ga pronađemo. To bi bilo prvo ozbiljno arheološko nalazište u Beogradu koje biSMO voleli da pokažemo svima – istakao je glavni urbanista.

On je objasnio da ukoliko se pronađu ostaci Singidunuma garaža se neće graditi u Vasinoj ulici, već će se povećati kapacitet podzemne garaže ispod sadašnjeg „Staklenca” odnosno Trga republike.

(Telegraf.rs/Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    24. jul 2019 | 12:50

    Evo ja sam iskrena, ne dopada mi se nedostatak cveca i zelenila.

  • Mare

    24. jul 2019 | 12:49

    Kakva demagogija, kao kod njegovog gradonačelnika i predsednika!? Trg može nekome da se svidi ili ne svidi, u zavisnosti od ukusa a ne iskrenosti. A s obzirom da je urađen bez totalnog ukusa, sve je jasno...

  • ...

    24. jul 2019 | 12:54

    Meni lepse bilo pre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA