≫ 

Obnavlja se Klinika "Dr Laza Lazarević", a "Doktorovoj kuli" određena posebna namena

U planu rekonstrukcija još jedne bolnice

  • 2
Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević Foto: Marko Jovanović

Početkom naredne godine započeće rekonstrukcija Klinike "Dr Laza Lazarević" u Beogradu, a biće obnovljena i čuvena "Doktorova kula". Dok će zgrada biti renovirana po ugledu na najsavremenije klinike ovog tipa u Evropi, "Doktorova kula" postaće, po završetku radova, prvi muzej srpske psihijatrije.

Pre samo godinu dana završena je rekonstrukcija sektora "Padinska skela", koji takođe pripada klinici. Sredstva za obnovu objekata u Padinskoj skeli poklonila je švajcarska vlada, dok će novac za obnovu zgrade klinike u Beogradu obezbediti Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije.

- U toku su projektne aktivnosti i izrada idejnih rešenja, u čemu aktivno učestvuju i zaposleni u našem beogradskom delu. Uspostavili smo saradnju sa Ministarstvom zdravlja nemačke pokrajine Bavarska. Oni će da nam pruže stručnu podršku u kreiranju savremene psihijatrijske bolnice, koja će prostornim uslovima moći da odgovori na zahteve svakog pacijenta - kaže v.d. direktora klinike Ivana Stašević-Karličić.

Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević Klinika "Dr Laza Lazarević" Foto: Marko Jovanović

Posle renoviranja, Klinika će biti organizovana tako da će se strogo voditi računa o ličnom prostoru za pacijenta.

- Svaka soba dobiće svoje kupatilo i prostor za posete. To je jedan od uslova da se pacijentima obezbedi najviši standard - kaže Stašević-Karličić.

40.000 PACIJENATA

Klinika "Dr Laza Lazarević" raspolaže sa ukupno 500 postelja. Tokom godine kroz ovu ustanovu prođe oko 40.000 pacijenata, a najčešća dijagnoza hospitalizovanih je šizofrenija. Najteži uslovi rada su na urgentnoj psihijatriji koja se nalazi u zgradi u Beogradu.

VIDEO: Otvorena nova saobraćajnica koja povezuje auto-put i Klinički centar

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    5. avgust 2019 | 07:47

    I da se proširi.... Pod hitno!

  • KK

    5. avgust 2019 | 09:47

    Krajnje je vreme za renoviranje.Ali u Srbiji je narod sve ludji, pravite puteve, trgove, gondole, a mesta NEMA, prosirite kapacitete, ili povecajte proizvodnju BROMAZEPAMA!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA