"Zelenilo Beograd" nastavlja da uklanja obolela stabla u Francuskoj ulici: Evo kada se sade nova

JKP "Zelenilo-Beograd" tokom svake godine, na javnim zelenim površinama, novim sadnicama višestruko nadoknadi broj suvih ili obolelih stabala koja su morala biti uklonjena

  • 6
Francuska ulica, Beograd Foto: JKP "Zelenilo-Beograd"

JKP "Zelenilo-Beograd" 10. jula izvršilo je uklanjanje potpuno suvog stabla lipe na uglu Francuske i Simine ulice. Danas su radnici ovog preduzeća uklonili još jedno suvo stablo lipe u Francuskoj ulici kod broja 24, a tokom sledeće nedelje je u planu seča suvog i obolelog stabla kod broja 16 u istoj ulici.

Sva tri stabla seku se iz bezbednosnih razloga, jer predstavljaju rizik kako za pešake, tako i za vozila koja prolaze ovom veoma frekventnom saobraćajnicom. Panjevi će odmah biti izvađeni, a JKP "Zelenilo-Beograd" pristupiće pripremi sadnog mesta za nove sadnice koja će biti zasađene na jesen, u oktobru mesecu, kada nastupe povoljni vremenski uslovi za sadnju drveća.

- Naglašavamo da se uklanjanje stabala u Beogradu vrši kao krajnja mera, u slučajevima kada su stabla suva, obolela, nebezbedna i ugrožavaju građane, instalacije i imovinu - poručuju iz ovog preduzeća.

Francuska ulica, Beograd Francuska ulica, broj 16, Foto: JKP "Zelenilo-Beograd"

JKP "Zelenilo-Beograd" tokom svake godine, na javnim zelenim površinama, novim sadnicama višestruko nadoknadi broj suvih ili obolelih stabala koja su morala biti uklonjena.

Sadnja novih stabala se vrši na unapred planiranim lokacijama. Stabla se sade na površinama koje su projektom predviđene za sadnju, kako bi se obezbedili adekvatni uslovi za njihov razvoj i opstanak.

JKP "Zelenilo-Beograd" iz godine u godinu trudi da u Beogradu na javnim zelenim površinama zasadi što više stabala čime se zeleni fond grada iznova obnavlja i povećava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    10. avgust 2019 | 19:57

    Steta za stabla, jer oni su nasi glavni prociscivaci vazduha, a treba mnogo godina da mlada stabla narastu. A vazduh nam je toliko zagadjen, da jos malo, pa cemo jedva disati. Posto sam imao problem sa plucima, preporucili su mi Ambilife prociscivac vazduha, i bas sam zadovoljan, konacno smi moji ukucani i ja prodisali.

  • JS

    10. avgust 2019 | 20:14

    Kao i ona 'obolela' sa Kalemegdana.😭😭😭😭

  • LARA

    10. avgust 2019 | 20:31

    BRAVO ZA ZELENILO MOJE OMILJENO GRADSKO PREDUZECE KOLKO SU ULEPSALI GRAD ZADNJIH GODINA SA NOVIM PARKOVIMA SVAKA CAST

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA