• 8

Vesić najavio zatvaranje divlje deponije na Čukarici

Vesić je naveo da su ga o ovome obavestili građani i da je već izdao nalog da Grad Beograd i fizički zatvori ulaz na ovu parcelu

  • 8

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, izjavio je da će divlja deponija građevinskog materijala, koja se nalazi u beogradskom naselju Čukarica, biti zatvorena. On je rekao da je ovo gradska parcela, a da se na nju dnevno istovari i do 150 kamiona građevinskog otpada, a sve, kako je rekao, u organizaciji građevinske mafije.

Vesić je naveo da su ga o ovome obavestili građani i da je već izdao nalog da Grad Beograd i fizički zatvori ulaz na ovu parcelu i najavio kažnjavanje svih onih koji na tom mestu budu odlagali građevinski materijal.

- Ova parcela se nalazi na budućoj trasi metroa, tako da oni koji su ovo organizovali nisu samo počinili krivično delo, već su ugrozili izgradnju metroa - kazao je Vesić.

- Građani treba da znaju da jedino legalno mesto na kome sme da se odlaže građevinski otpad je zvanična deponija u Vinči. Odlaganje građevinskog otpada na bilo kom drugom mestu predstavlja kriminal i krivično delo - rekao je on.

Zamenik gradonačelnika Beograda najavio je i pokretanje inicijative za izmenu propisa kako bi jedan od uslova za idavanje građevinske dozvole bio dokaz o kretanju građevinskog otpada.

- Dakle, neće dobiti upotrebnu dozvolu investitor koji ne dokaže da je sav građevinski otpad predao na zvaničnu deponiju u Vinču. Upozoravam investitore da vode o tome računa da ne bi bili iznenađeni zašto neće moći da dobiju uptrebnu dozvolu! - naveo je Vesić na svom zvaničnom Fejsbuk profilu.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Xxxxx

    Beograd raskopan a biće sve isto i još gore.

  • Slobodan

    Pa ovde dize od godinu dana dovoze zemlju i sut iz Beograda na vodi. Kako to vlast nije znala?

  • lav

    ZATVARA SE NA CUKARICE ALI SE OTVARAJU PO CELOJ SRBIJI FABRIKE ZAGADJENJA OTPADNOG MATERIJALA TO JE NAMA EVROPA DALA

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima