≫ 

Ovako će izgledati nova zgrada Kliničkog centra Srbije: Rok planiran za 6. avgust 2021. godine

U novoj kuli biće smešten Urgentni centar, zatim 20 operacionih sala, imaće najmanje 300 bolesničkih kreveta, 150 kreveta intenzivne nege

  • 9
Radovi na klinickom centru Foto: Ministarstvo zdravlja

Završeni su grubi građevinski radovi na izgradnji nove zgrade Kliničkog centra Srbije, predstoji rekonstrukcija postojeće kule, da se uradi fasada na obe zgrade, unutrašnji radovi, postavljanje instalacija, opremanje. Planirani rok za završetak rekonstrukcije KCS je 6. avgust 2021. godine.

Nova zgrada ima 12 spratova, grubi građevinski radovi urađeni su 2,5 meseci pre roka, a radnike koji su angažovani na gradilištu danas je posetio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Radovi na klinickom centru Foto: Ministarstvo zdravlja

U novoj kuli biće smešten Urgentni centar, zatim 20 operacionih sala, imaće najmanje 300 bolesničkih kreveta, 150 kreveta intenzivne nege, odeljenje za angiografiju, odeljenje nuklearne medicine, laboratorija.

Predstoje radovi na fasadi, postavljanje instalacija - vodovod i kanalizacija, elektro i mašinske instalacije.

Ministar zdravlja je nakon razgovora sa radnicima rekao da je njihov jedini zahtev bio da ne ostanu bez posla i da se odmah nastavi sa radovima na drugoj fazi.

- Niko neće ostati bez posla, svi će nastaviti da rade na fazi B i na ostalim fazama - rekao je Lončar i dodao da su na rekonstrukciji KCS angažovani radnici iz Srbije.

Radovi na klinickom centru Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministar kaže da je sa izvođačem radova dogovoreno da se do zime ugrade prozori i vrata, kako bi tokom zime mogli da se rade unutrašnji radovi. On je podsetio da je završen KC Niš, ali i da uskoro počinju radovi na rekonstrukciji KC Vojvodina i KC Kragujevac.

- To je nova dimenzija Srbije. Obećali smo to građanima Srbije, ljudima koji rade u zdravstvu, pacijentima i to ostvarujemo. Imaćemo potpuno nova četiri klinička centra - naglasio je ministar.

Po starom srpskom običaju za završetak grubih građevinskih radova pripremljen je i ručak za radnike - vojnički pasulj, a oni su ministra darivali košuljom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    16. avgust 2019 | 13:53

    Samo neka ovog puta bude bolje uradjena od Niskog koji je sramota investicije koje su ulozene u njega. Neka ministar zdravlja i predsednik odu da vide kako izgleda i sve ce mu biti jasno. Vlaga je svuda, plafon je propao, zidovi umazani, prokisnjava svuda...

  • Desha

    16. avgust 2019 | 21:29

    Sačuvaj me bože,pa da li imaju oči,našta ovo liči,na ...golubarnik! Pa ovo je ružnije i od one zgrade u Prištini,za medalju!

  • ZORAN

    16. avgust 2019 | 20:33

    A GDE SU NAM SESTRE I DOKTORI !! KO CE RADITI ZA OVE PLATE !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA