≫ 

Beograd ponovo proglašen najboljim za noćni provod na svetu: Žurke do zore non-stop, a ovo su cene

U studiji je analizirano 36 gradova i to u 8 kategorija: broj barova i klubova, stopa kriminala, cena pića, prenoćište, taksi službe, kvalitet brze hrane...

  • 9

Reputacija srpske prestonice kao grada u kom možete očekivati najbolji noćni provod i dalje je veoma snažna. I ovoga puta, Beograd je prema još jednom istraživanju najbolja opcija ukoliko želite ludu zabavu.

Kako piše portal "Lonely Planet", srpska prestonica turistima nudi raznovrsni noćni život i to baš svake večeri tokom nedelje. Žurke obično traju sve do svitanja.

Širom klubova, barova i kafana može se čuti muzička mešavina - od tehna do turbo folka, pa sve do džeza.

- Takođe, relativno je jeftino u poređenju sa ostalim gradovima. Još 2009. imenovali smo Beograd za svetski grad žurki i deset godina kasnije njegova reputacija se nije promenila nimalo - navodi se u tekstu.

Mladi u klubu, nocni provod, separe, boca pića Foto: Shutterstock

Naime, britanski sajt Slotsia je u studiji analizirao 36 gradova i to u osam kategorija, uključujući broj barova i klubova koje ima, kao i stopu kriminala, cenu pića, prenoćište, taksi službe i kvalitet brze hrane.

Beograd je prilično dobro prošao u svim kategorijama, iako je grad sa najvećim brojem barova i klubova ipak London.

Iza Beograda su Plaja del Karmen u Meksiku i Singapur. Iako je prosečno piće u Singapuru prilično skupo, visoko je rangiran zbog bezbednosti.

Kako pokazuju podaci, na primer, za piće u Beogradu je potrebno izdvojiti otprilike 1,65 dolara, dok je za dva noćenja u našem glavnom gradu otprilike neophodno da u džepu imate oko 30 dolara.

Sa druge strane, u Singapuru je za piće potrebno izdvojiti 6,33 dolara, a za noćenje 38.

Najnižu cenu pića možete očekivati i meksičkom mestu Kabo San Lukas, gde se cena piće kreće otprilike oko 1,16 dolara.

Drugi evropski grad koji je dospeo na listu i zauzeo četvrto mesto je Sankt Peterburg. U top 10 su još i meksičko odmaralište Kabo San Lukas, Tokio, Seul, Istanbul, Bangkok i Buenos Ajres.

Od američkih gradova najbolji je Las Vegas, ali je tek 20. na listi. Prate ga Njujork, Nju Orleans, Los Anđeles, Čikago i Majami.

VIDEO: Na primer, dočeci Nove godine u Beogradu su legendarni:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran...

    20. avgust 2019 | 11:39

    a i po broju starleta drzimo ubjedljivo prvo mjesto u svijetu...

  • Бранислав

    20. avgust 2019 | 11:07

    и ово је као похвално...

  • Marina

    20. avgust 2019 | 14:21

    Od ovoga mi se dize kosa. Strasno, a univerzitet propada. Da li ce mo biti zemlja bluda i da ce tutisti zbog toga dolaziti. Uzas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA