• 32

Grad Beograd doneo odluku: Zahteva se od države da hitno reguliše upotrebu električnih trotineta

- Grad Beograd će uputiti predlog kojim će tražiti da se zakonski reguliše korišćenje trotineta s obzirom da imamo veliki broj pritužbi građana - navodi Vesić

  • 32

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će od države zahtevati da se hitno reguliše upotreba električnih trotineta kako bi svi bili sigurni.

- Baš smo danas doneli odluku, Grad Beograd će uputiti predlog kojim će tražiti da se zakonski reguliše korišćenje trotineta s obzirom da imamo veliki broj pritužbi građana - navodi Vesić za Alo.rs.

Zamenik gradonačelnika kaže da je svestan te problematike i pritužbi građana i da će se problematika regulisati u najkraćem roku.

- Imamo paradoksalnu situaciju - za bicikl treba kaciga, za motor i kaciga i dozvola, a za trotinet ništa - kaže Vesić i podseća da trotinet nema ni zvonce.

Pritom, krećete se brzinom kojom maltene bez problema možete da ubijete čoveka, rekao je Vesić koji kao gorući problem vidi upravo to što za trotinete još ne postoji adekvatna regulativa.

- Opasni su i za vozače i za pešake. Ne kažem da ih treba ukinuti, oni postoje svuda u svetu, ali njihovo kretanje mora zakonski da se reguliše. Smatram da je to izuzetno važno jer ovo je zaista postalo suludo. Idete trotoarom i strahujete da ce vas neko udariti - kaže Vesić za Alo.

(Telegraf.rs/ Alo)

Komentari

  • Ja sabac

    Evo poceli smo da prekucavamo brojeve na trotinetima ludilo🤣 srbija ko srbija uvesce reg i vozi po ljudima boli nas. Kako u slo po trotoarima voze skutere do50ccm inikom nista niko se ne buni. Kod nas je vise zavist nego smetnja sto ja da taban a on da prozuji poredmene pa sam 10 u redu posle njega

  • vasa paris

    U parizu je to reseno ne moze da se vozi po trotoaru a kazne samo pljuste 68 €

  • Mića iz kafića

    A da pokrenemo akciju: Imaš trotinet? Aha, onda vrati auto, traktor il kombajn, ko šta već ima. Ko u porodici ima troti neka se sva vamilija nakrca na njega pa im auto i ne treba.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima