≫ 

Grad Beograd doneo odluku: Zahteva se od države da hitno reguliše upotrebu električnih trotineta

- Grad Beograd će uputiti predlog kojim će tražiti da se zakonski reguliše korišćenje trotineta s obzirom da imamo veliki broj pritužbi građana - navodi Vesić

  • 32
Electric scooters, električni trotinet Foto: Shutterstock

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će od države zahtevati da se hitno reguliše upotreba električnih trotineta kako bi svi bili sigurni.

- Baš smo danas doneli odluku, Grad Beograd će uputiti predlog kojim će tražiti da se zakonski reguliše korišćenje trotineta s obzirom da imamo veliki broj pritužbi građana - navodi Vesić za Alo.rs.

Zamenik gradonačelnika kaže da je svestan te problematike i pritužbi građana i da će se problematika regulisati u najkraćem roku.

- Imamo paradoksalnu situaciju - za bicikl treba kaciga, za motor i kaciga i dozvola, a za trotinet ništa - kaže Vesić i podseća da trotinet nema ni zvonce.

Pritom, krećete se brzinom kojom maltene bez problema možete da ubijete čoveka, rekao je Vesić koji kao gorući problem vidi upravo to što za trotinete još ne postoji adekvatna regulativa.

- Opasni su i za vozače i za pešake. Ne kažem da ih treba ukinuti, oni postoje svuda u svetu, ali njihovo kretanje mora zakonski da se reguliše. Smatram da je to izuzetno važno jer ovo je zaista postalo suludo. Idete trotoarom i strahujete da ce vas neko udariti - kaže Vesić za Alo.

(Telegraf.rs/ Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sj

    22. avgust 2019 | 15:58

    Sta ako ima kacigu nece te udariti.ne kontam?? Druze ako te udari kacigom bojim se neces preziviti .🤣

  • rastko

    22. avgust 2019 | 16:52

    Ima li Beograd gradonacelnika ili samo zamenika ?

  • AnanaS

    22. avgust 2019 | 17:52

    Trenutno sam u Berlinu. Na svaki automobil koji prodje pored mene prodje i 50 biciklista i 5 trotineta. Oni su budale a mi smo kao i uvek najpametniji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA