• 8

Vesić: Put Novi Beograd - Surčin važan za razvoj grada

Ovaj put veoma je važan za naš grad i u dužini od 7,9 kilometara proteže se od Vojvođanske ulice na Novom Beogradu, gde je planiran kružni tok, pa sve do buduće petlje Surčin - izjavio je zamenik gradonačelnika

  • 8

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je danas da je deonica Novi Beograd - Surčin od izuzetnog značaja za Beograd i za funkcionisanje koridora "Miloš Veliki".

Kako prenosi Beoinfo, on je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi na potpisanom ugovoru o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji deonice Novi Beograd - Surčin, čija je vrednost 70,5 miliona dolara.

- Ovaj put veoma je važan za naš grad i u dužini od 7,9 kilometara proteže se od Vojvođanske ulice na Novom Beogradu, gde je planiran kružni tok, pa sve do buduće petlje Surčin - podsetio je Vesić.

On je naglasio da je Grad Beograd zahvalan Javnom preduzeću "Putevi Srbije" jer je prilikom ugovaranja uzelo u obzir sve zahteve koje je on u ime Grada izneo, među kojima su i zahtev da se vodi računa da ovaj put prolazi kroz naseljeno, gradsko područje i da je potrebno da se izgrade trotoari i bicklističe staze sa obe strane ove saobraćajnice, širine dva metra i 2,20 metra.

- Putevi Srbije su poštovali naše zahteve da se vodi računa o ukrštanju ove saobraćajnice s lokalnim putevima, što podrazumeva izgradnju ukupno pet mostovskih konstrukcija i jednog nadvožnjaka, a osim toga, ukrštanja s lokalnim saobraćajnicama biće ostvarena i preko četiri površinske i jedne denivelisane raskrsnice odnosno petlje - precizirao je Vesić.

- Grad Beograd je zahvalan predsedniku Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i ministarki građevinarstva i infrastrukture Zorani Mihajlović na tome što će Beograd dobiti ovakvu saobraćajnicu - istakao je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • VESNA

    IZVINITE A TROSARINA NA VOZDOVCU !! SAOBRACAJNI KOLAPS !! PAKAO !!

  • Ivan

    Šta bi sa metroom,na prošlim BG izborima ste otkucavali karte u sporu.

  • ...

    A pancevac Vesicu nista

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima