Škola u Batajnici ipak neće biti rekonstruisana, a deca raseljena: Traži se drugo rešenje

Zbog neodobravanja pojedinih roditelja, odlučeno je da rekonstrukcija ne počne kada je planirano

  • 0
Osnovna škola Mitraljeta

Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock/Google maps

Deca koja pohađaju OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici i njihovi roditelji, na dodeli đačkih knjižica saznali su da bi njihova škola trebalo da bude raseljena od 1. septembra zbog rekonstrukcije. Međutim, odluka je u međuvremenu promenjena.

Plan je bio da đaci, dok traju radovi, nastavu prate u školi u Zemun polju. Argument roditelja koji su se protivili toj odluci bio je da je ta škola previše daleko.

- Najveći problem je šta će biti sa decom koja se uspavaju, koja se razbole tokom nastave, dete zaboli glava... Mi nemamo vezu sa Zemun poljem, nikakvu. Šta će biti ako dete ode u toalet, a ode mu autobus? Ono iz Zemun polja ne može da dođe u Batajnicu. Imamo decu koja idu iz Busija, što je još dalje od Batajnice. Kako će to dete da ode kući? – pitala se tada jedna od revoltiranih majki.

Upravo zbog neodobravanja pojedinih roditelja, odlučeno je da rekonstrukcija ne počne kada je planirano, već da se nađe drugo rešenje.

- Imao sam tokom leta više puta sastanke sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu jer je to njihova obaveza. Slavko Gak je odustao od namere koja nije bila po volji roditeljima. Neće biti rekonstrukcije zato što se traži rešenje za školu - rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević gostujući u "Beogradskoj hronici" RTS.

On je podsetio da bi "više grupa škola" trebalo da budu rekonstruisane.

- Radovi u školi u Leštanima su u toku i trajaće tokom cele kalendarske godine. Tek od jeseni kreće rad na Zemunskoj gimnaziji vredan 3,5 miliona evra, tada kreće zbog procedura. Tu je i obnova Pete ekonomske škole u Rakovici. Škole gde je trebalo da se zamene prozori zbog energetske efikasnosti, a mnoge škole su to uradile, su takođe spremne za početak školske godine. Sređene su fasade tamo gde je bilo potrebno, a tamo gde su manji radovi koji zahtevaju više dana za izvođenje, radnici će raditi i vikendima – dodao je Šarčević.

(Telegraf.rs/ RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA