• 3

Top 5 besplatnih atrakcija na Adi

Dok se mnogi presabiraju koliko su potrošili na razne destinacije ovog leta, i najverovatnije sada gledaju u prazan novčanik, zavide onima koji se provode fenomenalno, i to za "dž".

  • 3

Ada možda nudi i najviše prostora za sport i zabavu. Osim što u toku letnjih meseci možete plivati u jezeru ili veslati, ili se baviti i drugim vodenim sportovima, u isto vreme na samoj Adi Ciganliji postoji veliki broj sportskih terena. Na Adi možete trenirati odbojku na pesku, fudbal, voziti bicikl, rolere, ili trčati.

Na beogradskom moru, vrvi i radnim danima i vikednom, a najbolje od svega je što je većina od gorenavedenog, odnosno najbolja zabava na Adi Ciganliji - besplatna.

Ako vam nije ovo dovoljno da vas nagovorimo da skoknete do kupališta na Savi, evo top pet besplatnih atakcija u kojima možete da uživate do mile volje:

1. Lidlova ljuljaška

Nemoguće da niste već čuli gde se stvara najveća gužva na Adi ovog leta?

Ona nije na samoj plaži, već na neuobičajenom mestu, ispred novopostavljene ljuljaške. Reč je o ljuljaški sa vodopadom koja sa svakim zaletom prolazi kroz pravi vodeni zid, a nije samo za decu, već i za one koji se tako osećaju. Oni koji se plaše da će se pokvasiti ako isprobaju ljuljašku, ne moraju da brinu o tome, jer je podešena tako da slap vode nikada ne dotakne osobu koja se ljulja.

2. Sprave za treniranje

Ima li šta bolje u letnjim mesecima nego trenirati tamo gde je prijatno i sveže, gde možete i da uživate i odmarate i da se rekreirate, dakle sve u jednom. Teratana na otvorenom koju ima Ada je idealna za to. Stanice za vežbanje mogu nam pomoći da pored nožnih ojačamo i druge grupe mišića, ali i da se okušamo u vežbama spretnosti.

3. Staza za rolere i trčanje

Na Adi Ciganliji nalaze se tri veoma lepo uređene staze za trčanje, od kojih je napoznatija Holmerova staza, duga 1200 metara. Osim ove staze svakako najbolja staza za trčanje jeste oko samog jezera koja je dugačka nešto više od 7 kilometara.

Podloga od piljevine i peska u sred jasenove šume čini idealno mesto za trčanje, kako za početnike, tako i za iskusnije. Tu je i stara za ljubitelje rolera, a kažu da su roleri postali pravi hit ove godine.

4. Roštilj

Roštiljanje je idelan način da okupite porodicu i prijatelje i uživate ceo dan. Ono je moguće u piknik prostorima planiranim za ovu namenu gde se nalaze opremljeni, ozidani roštilji, klupe i stolovi. Piknik prostor se nalazi nadomak igrališta za košarku i tenis, a u blizini jednog od javnih kupatila. Za roštiljanje koristite isključivo ovaj prostor kako ne bi došlo do požara.

A kako nije preporučljivo da meso dugo stoji, kupite ga baš tamo, Lidl vam je na minut odatle pa možete kupiti meso svih vrsta koje je sveže, začinjeno i pripremljeno za roštilj.

5. Zelene površine za rekreaciju

Ada je prava zelena oaza. Postoji ogroman travnati deo gde možete staviti prostirku za jogu, pilates...Šta vam je volja. Na raspolaganju su vam one prometne, pored šeališta, ali i skriveni delovi gde možete da budete potpuno sami.

Možete da lagano vežbate, ili jednostavno šetate. Na vama je.

(Telegraf.rs/PR)

Komentari

  • Dj jova

    Pa daaa a ostali gradovi,gradici nemaju nista... ne vredi i ja cu uskoro u taj bg

  • Nikola

    Bože pa naravno da je to besplatno! Nece valjda da naplacuju ljuljasku, sedenje ili ležanje na travi i trcanje ili vožnju po biciklističkim stazama!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima