≫ 

Urnisan vrtić u Ovči: "Snagatori" izlupali fasadu, pokidali kameru, roditelji uplašeni za svoju decu

Stanari su više puta prijavljivali da se oko objekta okupljaju tinejdžeri skloni nasilju

  • 10
Vrtić Srna u Ovči Foto: Mirjana Ivanic Puric/ Borča-Beograd

Roditelji koji su jutros doveli decu u ovčanski vrtić ostali su zgranuti prizorom potpuno uništene fasade.

Neko je doslovno kidao fasadu lepo uređenog vrtića, koji su Ovčanci dugo čekali, i pokidao jednu (preostalu) kameru za video nadzor.

Ono što je roditelje posebno zabolelo je to što su izgrednici najverovatnije oni koji su do pre desetak godina bili predškolci, a i ranije su pravili štetu na vrtiću "Srna".

Vrtić Srna u Ovči Foto: Mirjana Ivanic Puric/ Borča-Beograd

Da li treba da razmisljam da će možda danas doći neko i polupati i prozore!? Da li su nam deca bezbedna u vrtiću!? Više puta je prijavljeno da se oko objekta okupljaju nasilni adolescenti, nažalost, ništa niko nije preduzeo. Tako sam razočarana, besna - kaže majka jednog od mališana koji ide u ovaj vrtić.

Kako priča jedan od roditelja, koji je fotografiju oštećene fasade duž celog zida i okačio na fejsbuk, deca su ranije već uništila jednu nadzornu kameru, a noćas je stradala druga.

Vrtić Srna u Ovči Foto: Mirjana Ivanic Puric/ Borča-Beograd

Stanari su više puta prijavljivali da se oko objekta okupljaju tinejdžeri skloni nasilju.

Čim smo videli ovu objavu, obratili smo se Predškolskoj ustanovi Palilula.

- U proteklih deset dana vrtić "Srna" u Ovči dva puta je bio na meti vandala i noćnog uništavanja imovine sa čime se bore svi vrtići u Beogradu, pa i predškolska ustanova "Boško Buha" na Paliluli. Prvo je, 27. 8. 2019. godine u jutarnjim časovima prilikom dolaska koleginica na posao primećeno da su nepoznata lica oštetila fasadu vrtića i sigurnosnu kameru koja se nalazi iznad ulaznih vrata, potom je 6. 9. 2019. ponovo zatečeno slično stanje ali ovog puta sa većom štetom na objektu vrtića. Sigurnosna kamera je u potpunosti uništena a fasada objekta je gađana ciglama i drugim predmetima koji su ostavljeni pored vrtića - kazali su u Predškolskoj ustanovi "Boško Buha".

O oba incidenta odmah je, kažu, obaveštena policija koja radi na pronalaženju osoba koje su nanele štetu objektu vrtića.

- Ovakvi primeri nam pokazuju da samo postojanje sigurnosnih kamera nije nažalost dovoljno da se zaštiti imovina vrtića od noćnih napada, krađa, uništavanja mobilijara u dvorištima vrtića, ulazaka u objekte. Očekujemo da u znatnoj meri to suzbijemo pošto Grad Beograd u svim vrtićima, kako je najavljeno, postavi panik tastere i alarmne sisteme koji će umnogome doprineti većoj zaštiti imovine svih vrtića koju koriste naša deca a koja nam je očigledno neophodna - dodali su u Predškolskoj ustanovi.

Vrtić Srna u Ovči Foto: Mirjana Ivanic Puric/ Borča-Beograd

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Batajničanka

    6. septembar 2019 | 13:21

    U Batajnici je to godinama redovna pojava...i zaposleni i roditelji nemoćni a nadležni nezainteresovani...kada smo tražili da se dvorište zaključava grad nije dozvolio jer je dvorište gradska,javna površina i dostupna svima,kao park a zaposleni u vrtiću čiste,skupljaju"noćne rekvizite za zabavu"...ma strašno...veća prava imaju besprizorni od poštenog sveta.

  • Radovan

    6. septembar 2019 | 13:21

    Roditelji da plate stetu, a mangupe sa viskom energije, a nedostatkom kucnog vaspitanja poslati na drustveno-koristan rad. Da ciste malo parkove naprimer. I to ne negde da ih niko ne vidi, nego bas tu u svom mestu, da im drzava urusi autoritet koji su stekli bahacenjem u ocima njihovih sugradjana.

  • 😳😳😳

    6. septembar 2019 | 12:42

    Ovo isto se desava i u Vrnjackoj Banji,kod osnovne skole Popunski Borci i kod vrtica ali nazalos niko ne reaguje vec punih 6 godina,cekamo neko ubistvo da se desi da bi neko reagovao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA