Zlatna deca: Učenici Matematičke gimnazije osvojili 8 medalja u Moskvi

Naš tim ekipno osvojio drugu nagradu

  • 7
učenici Matematičke gimnazije Foto: mg.edu.rs

Tim Matematičke gimnazije iz Beograda osvojio je osam medalja na četvrtoj Međunarodnoj olimpijadi metropola koja je održana u Moskvi. Ekipno, naš tim je osvojio drugu nagradu.

Na olimpijadi održanoj od 1. do 6. septembra takmičili su se timovi iz 45 gradova, iz 32 zemlje sa četiri kontinenta. Ocenjivalo se znanje iz matematike, fizike, informatike i hemije.

Miloš Milićev osvojio je iz matematike zlatnu medalju, a Jovan Toromanović srebrnu, saopšteno je iz Matematičke gimnazije.

Iz fizike Dobrica Jovanović osvojio je zlatnu medalju, a Bogdan Rajkov srebrnu.

Iz informatike Mladen Puzić i Jovan Bengin dobili su srebrne medalje, a iz hemije Filip Koldžić zlatnu medalju, a Mihailo Milošević srebrnu.

U timu Grada Beograda bilo je osam učenika i tri profesora. Vođe ekipe su bili Ivana Vuković, Ivan Stanić i Sonja Čukić, profesori Matematičke gimnazije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    7. septembar 2019 | 14:11

    Bravo deco, svaka vam čast. A blago Norvežanima, Nemcima i Šveđanima jer će im datu, njima normalnu platu od 3-4k evra, a dobiće vrhunske stručnjake..a kod nas će ostati nepismeni i "doktori" sa raznoraznih alfa, beta i gama univerziteta.

  • Suza Kg

    7. septembar 2019 | 16:04

    Mislim da svako ko pročita ovakavu vest oseća ponos. Deco, svaka vam čast.

  • Suzana

    7. septembar 2019 | 15:59

    Ne mogu da opišem kako sam ponosna kada pročitam ovako nešto. SRCE MI JE PUNO. DECO, ČESTITAM!!! SVAKA VAMA ČAST!!! Neću da kvarim doživljaj komentarišući druge stvari i likove.. ŽIVI VI NAMA I USPEŠNI BILI!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA