≫ 

Autobus na liniji 85 oborio ženu na biciklu: "Kada je vozač došao do mene, postavio mi je 2 pitanja"

Biciklistkinja tvrdi da je insistirala na policijskom uviđaju. Da li je autobus ipak mogao da je obiđe?

  • 30
Bicikl nesreća

Foto: Privatna arhiva

Nezgoda, koja se srećom završila bez većih posledica, dogodila se juče oko 14.50 kada je autobus na liniji 85 oborio jednu ženu na biciklu.

Međutim, kako je napisala u komentaru, umesto da odmah pozove policiju, vozač je počeo da razgovara sa njom. Najpre je, što je bilo ispravno, pitao da li je potrebna intervencija hitne pomoći. A potom: "Zašto niste nosili kacigu?".

- Zglobni autobus me je zakačio nekim srednje-zadnjim delom, čak mislim da me je dva puta zakačio, pa sam onda pala. Kad je vozač došao do mene, pitao me da li mi treba hitna pomoć i zašto ne nosim kacigu. Ja sam insistirala da zove policiju, onako u šoku nisam mogla da ubodem broj. Vozila sam samom ivicom krajnje desne trake, uz parkirana vozila, a tu gde me je oborio, ispred garaže GSP-a tik uz ivičnjak. Vozač je izjavio da sam ja njega udarila, bila policija, pa su zvali hitnu pomoć, ja ostala da sačekam uviđaj, posle bila na Urgentnom centru, sutra idem sa izveštajem lekara u stanicu policije u Savskoj, tako mi rekao policajac koji je radio zapisnik. Mislim da je ovaj vozač GSP-a namerno hteo da prođe tik uz mene, da li je hteo da me obori ili samo da mi pokaže da je on gazda, ne znam - požalila se biciklistkinja na jednoj grupi.

Bicikl nesreća

Foto: Privatna arhiva

Kako je kazala, policajac koji je stigao na lice mesta pre patrole insistirao je da pozove Hitnu pomoć, jer mu žena nije delovala dobro i bila je potresena. Ona je odbila da je Hitna pomoć odveze do Urgentnog centra sve dok se ne završi uviđaj. Dali su joj uput za ortopeda zbog bola u grudima prilikom udisanja i pokreta.

Po završenom uviđaju ona je otišla u Urgentni i uradila kompletnu dijagnostiku. Srećom u pitanju su samo kontuzije i nema preloma.

Činjenica je da su zglobni autobusi, baš kao i kamioni sa prikolicom, posebno opasni u saobraćaju, naročito kada pretiču - zbog zanošenja i nezahvalne preglednosti zadnjeg dela vozila. Ipak, vozač je možda mogao da obiđe biciklistkinju u širem luku.

Bicikl nesreća

Foto: Privatna arhiva

Kako je napisala ova biciklistkinja, najpre ju je vozač, a potom i policajac pitao zašto nije nosila kacigu. Premda je kaciga dobra zaštita, ne postoji zakonska obaveza da je biciklista nosi. Inače, kvalitetna kaciga može da košta i skoro kao nov bicikl.

Kako nam je kazala ova biciklistkinja, ona je najpre usporila, jer je videla da električni autobus kreće sa mesta na kom se punio, a kada je on krenuo, nastavila je da vozi. Potom je, 100-200 metara napred, krenuo da je obilazi zglobni autobus sa linije 85, a sustigao ju je nedaleko odatle na ulazu u garažu GSP-a. Dok je prolazio pored nje, on joj je zakačio volan bicikla.

GSP: POLICIJA ĆE UTVRDITI ODGOVORNOST

Iz GSP nisu želeli da govore o detaljima ove nesreće, jer se, kako kažu, sve nalazi u policijskom zapisniku.

- Svi detalji o pomenutoj nezgodi, kada je vozač bicikla udario u autobus sa linije 85, se nalaze u zapisniku policije koja je obavila uviđaj - kazali su u GSP.

VIDEO: Oboren pešak na Novom Beogradu

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1111

    9. septembar 2019 | 12:59

    Dobro si ti snajka proshla. Ima biciklista koji su bahati. Ne znan gde ti spadash. A jeste jeste namerno te zakachio. Ti ne mozesh biciklu da kontrolishesh a on kontrolishe 23 metra pozadi. Ima nas svakakvih. Da ne kazem budala.

  • Pravda

    9. septembar 2019 | 11:56

    Kao prvo biciklista nesme da se krece kolovozom ,sem ako je obelezena posebna traka za bicikliste,u obavezu spada prsluk i kaciga,a za one koji ne znaju kako to izgleda neka se prosetaju do Bulevara oslobodjenja.ZAKON je jasan za sve,a gospodja prvo da razmisli da li moze da dobije prijavu.ZAKON JE ZAKON ISTI ZA SVE.

  • Jeca

    9. septembar 2019 | 12:45

    Hteo da pokaze da je on gazda, da je obori ili potkaci..ma sta lupa, bre? Kao namerno to uradio, ma daj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA