Dođite u subotu na Tašmajdan i udomite svog novog najboljeg prijatelja

Tašmajdan, 14. septembar, od 11 do 15 časova

  • 0
pas foto: promo

Omiljeni ograđeni gradski prostor za pse u Tašmajdanskom parku, u subotu 14. septembra, biće domaćin manifestacije udomljavanja nezbrinutih životinja iz gradskih azila koju organizuje JKP „Veterina Beograd“. Od 11 do 13 časova, u akciji udomljavanja pasa, kucama će biti omogućeno da pronađu svoj novi dom i porodicu, a starim vlasnicima biće pružena prilika da njihov ljubimac pobedi na izboru za „Najšarmantnijeg psa Tašmajdana“, uz edukaciju o opasnoj bolesti srčanog crva.

U gradskim azilima „Veterine“ živi oko 3.000 pasa, a predstavnici prihvatilišta upoznaće prisutne sa pet preslatkih kuca. Za sve koji se odluče da kući povedu novog najboljeg prijatelja, ono što je važno da znaju jeste da su sve kuce vakcinisane, čipovane i sterilisane, ili im je ako su štenci obezbeđena besplatna sterilizacija kada za to dođe vreme.

Nakon udomljavanja pet kuca, planiran je zanimljiv i zabavan program, u okviru kojeg će se, sa početkom u 14 h, birati  „Najšarmantniji pas Tašmajdana“. Za prijavu vaših ljubimaca posetite fejsbuk-stranicu Pas – Vaš najbolji magazin, kandidujte svog mezimca i možete da osvojite vredne poklone.

pas foto: promo

Manifestacija udomljavanja pasa imaće i edukativni karakter. Kroz razgovor sa vlasnicima, veterinari JKP „Veterina Beograd“ podeliće dragocene savete o zdravlju mezimaca, sa posebnim osvrtom na podmuklu bolest srčanog crva, koja se neretko otkrije u poodmaklom stadijumu zbog simptoma koji su slični prehladi. Zbog toga, važno je edukovati vlasnike kako da ih prepoznaju, a zatim i reaguju, radi lakšeg i bržeg izlečenja svojih kuca.

U okviru Kutka za decu, zabaviće se i najmlađi posetioci jer će moći da crtaju svoje mezimce ili omiljene životinje, ukrašavaju kućice za pse ili uživaju u programu animatora koji će praviti životinje od balona, kao i šminkanjem po licu „oživljavati“ njihove likove ili likove iz crtanih filmova.

Lepe trenutke moći će da ovekoveče na photowall-u, a otisak šapice svog ljubimca da sačuvaju kao uspomenu.

Dođite da se družimo i zabavimo i, ko zna, možda ćete baš u subotu u naručju ili na povocu kući odvesti svog najboljeg drugara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA