≫ 

Užasni snimak tuče u školskom dvorištu u Barajevu: Devojčice šamaraju vršnjakinju, psuju i smeju se

Žrtva nasilja i jedna od nasilnica učenice su istog odeljenja prvog razreda Srednje škole u Barajevu, dok je druga nasilna devojčica iz srednje škole sa Zvezdare

Dve devojčice (14) snimljene su kako u dvorištu škole u Barajevu tuku i iživljavaju se nad svojom vršnjakinjom, udarajući joj naizmenično šamare. Za sve to vreme druga deca se smeju, pa čak i nasilnice same pokazuju osmehe. Redakcija Telegraf.rs došla je u posed tog snimka, koji je napravljen ovog utorka, a kako saznajemo, u međuvremenu je postao viral i širi se i među učenicima drugih škola.

- Šta si pričala? - pita jedna od nasilnica žrtvu.

Lupka je po glavi, dok je ostala deca okružuju, upućujući žrtvi veliki broj psovki.

- Budeš li me rekla kod keve, trista puta ćeš gore dobiti batine - preti joj, dok se druga nasilnica, u crnoj majici, približava.

- Treseš se, treseš, i ja se tresem - nastavlja nasilnica u roze majici, imitirajući drhtanje ruku, a onda udarajući po glavi žrtvu.

- Dođi vamo, ko ti je rekao da ideš, ko ti je rekao da ideš. Spusti ruke! Šta si pričala? - kaže devojčica u crnoj majici ređajući šamare.

Navodno je sukob nastao jer je, kako na snimku tvrde, žrtva pričala kako je "devojčica u crnoj majici ku*va".

Žrtva i jedna od nasilnica učenice su prvog razreda Srednje škole u Barajevu, dok je druga nasilna devojčica iz jedne srednje škole sa Zvezdare, rekao je za Telegraf.rs direktor barajevske škole Dobrivoje Jelić.

- Snimak nije nastao u našem dvorištu, već u dvorištu susedne osnovne škole. Ipak, dve devojčice su naše učenice, one idu u isto odeljenje. Mi smo obavešteni o snimku. Policija je juče bila kod mene, a već sam obavio razgovore sa roditeljima i jedne, i druge učenice. Pokrenut je postupak, a koliko znam, policija će najverovatnije podneti prijave za nasilničko ponašanje protiv učenica - rekao je direktor Jelić za Telegraf.rs.

Na pitanje da li je tačno da je napadnuta devojčica dete sa specijalnim potrebama, kako se komentarisalo na društvenim mrežama, direktor je rekao da učenica nije na inkluzivnom programu obrazovanja.

- Smatram da je ova škola, u odnosu na većinu drugih beogradskih, u bezbednosnom smislu na visokom nivou. Ovako nešto se kod nas nije dešavalo i mi ćemo preduzeti sve mere da se ovakve situacije ne ponove - kazao je on.

Zastrašujući snimak vršnjačkog nasilja u Barajevu "Spusti ruke! Šta si pričala?" / Printskrin: Telegraf

PRESLIKANO PONAŠANJE IZ RIJALITIJA

Kako je rekao, po njegovom mišljenju, čak i priča u javnosti o vršnjačkom nasilju čini da ono deci postane interesantno.

- Oni gledaju ove Farme i kojekakve programe i ovo što vidite na snimku je preslikana situacija iz nekog rijalitija. Šta može da učini škola, šta mogu da učine roditelji, kada deca upale televizor i vide sliku i priliku našeg društvenog života - kazao je on.

Ako imate informacije da neko dete trpi nasilje ili ga vrši nad svojim vršnjacima, treba to da prijavite nadležnima.

Svako dete zaslužuje bezbrižno detinjstvo i bezbedan odlazak i povratak iz škole.

POLICIJA PODNOSI PRIJAVE

Po nalogu Tužilaštva za maloletnike, policija će podneti prijave protiv maloletnica od kojih je jedna stara 14, a druga 15 godina, saznaje Telegraf.rs.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    13. septembar 2019 | 17:06

    Ove devojcice da se izbace iz skole i u okrugu od 50km da nemmaju prava na upis u drugu skolu 100.hiljada kazna , i plus 100.da plate devojci koju su tukle...i 30 dana pritvora i godinu dana drustveni rad (ciscenje ulice) pre ili posle skole...

  • APELUJTE SVUGDE

    13. septembar 2019 | 15:31

    Ne uzvracajte na nasilje nasiljem! Postoje i druga resenja koja razvijene zemlje vec odavno primenjuju. Nasilje nije je resenje, vec circulus vitiosus. Nasilje radja nasilje. Zbog toga , ajmo svi zajedno da promenimo stvari preko sporta. Ja Vas molim da lobirate u ministarstvu prosvete za povecavanje broja casova fizickog vaspitanja i sporta odmah! Sport dokazano sprecava ovakve oblike nasilja. Ovo je naucna metoda koja se primenjuje na Islandu i Finskoj i dokazano smanjuje vrsnjacko nasilje. Ako ste dobro zapazili, ovakav oblik nasilja se multiplicirao sa pojavom interneta, raznih rijaliti programa, nasiljem na televiziji itd. Kao i to kad su deca postala lenja, mrzovoljna i debela. Sve su to faktori koji su doprineli ovakvim pojavama. Jos jednom molim sve roditelje da lobiraju da se uvede obavezno bavljenje nekim sportom, plivanje, tenis, kosarka, fudbal, sta god bilo. To je i zdravo a i ovakve pojave bi se svele na minimum. Trazim da neko od nadleznih institucija i organa ozbiljno shvati uspesnost ove metode. A i mi kao roditelji i pojedinci mozemo puno toga uciniti lobirajuci da se ova metoda sto brze uvede. Sport " prazni " agresiju kod mladih i to je naucno dokazana metoda. Znaci dzaba prazne price kad svi mozemo delovati preko sporta.

  • Ziv nisam, kako iz ovoga?

    13. septembar 2019 | 14:08

    ..., Sami vi nastavite sa skolskim I naucnim programom-tipa farme, dozvoljavajte ucenicima telefon, helanke u skoli,sminku,zvalavenje u skoli, dolazak u skoli sa jednom sveskom, pusenje polu javno, NEMA kazne, NEMA isterivanja iz skole, ukinite popravne domove,... Nsravno, podelite im oruzje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA