Ðukić: Odluka Grada da zameni kocke na Trgu dobar primer saradnje građana i lokalne samouprave

Nadamo se da ce gradska uprava za bicikliste obeleziti posebne trase i to će biti odlično finale ovih promena - rekla je direktorka firme "Markoni sport"

  • 1
TRGREPUBLIKE OTVARANJE SAOBRACAJ Foto: Tanjug/Tanja Valič

Odluka gradskih vlasti da poslušaju struku i da umesto neravne kocke, u zoni oko Trga Republike uvedu ravnu podlogu i stazu za bicikliste, najbolji je dokaz kako uspešno mogu da sarađuju građani i lokalna samouprava, izjavila je danas direktor firme "Markoni sport", Marija Đukić, koja se vise od dve decenije bavi poslom rentiranja bicikala i ima više od 15.000 korisnika.

- Mi smo u poslu sa biciklima već 25 godina i najveći smo sistem za rentiranje bicikala u celoj Srbiji, tako da znamo koliko ce ovakav potez gradskih vlasti olaksati zivot biciklistima rekreativcima, ali i onima koji se profesionalno bave biciklizmom - rekla je ona za Tanjug.

Ističe da ono što posebno raduje je to što ova izmena, za koju su se zalagali Beograđani, neće kostati građane ni jedan dinar i da će izvođači radova sami sve uraditi o svom trošku.

- Nadamo se da ce gradska uprava za bicikliste obeleziti posebne trase i to će biti odlično finale ovih promena - rekla je Ðukić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    13. septembar 2019 | 13:44

    Šta je sa uklanjanjaem bespravno izgrađenih objekata odnosno "kafane" na državnom zemljištu bez odobrenja opštine i građevinske inspekcije. Toliko smo puta pisali i zvali opštinu (skoro 10 godina), komunalnu policiju zbog buke i prljavštine,građevinsku inspekciju zbog nelegalne gradnje i postojanja "daščare kafane" i njenog uklanjanja u ulici Cara Uroša 39a pod imenom BRVNARA /tu policija dolazi na piće nakon naših prijava/da više ništa ne vredi. Čemu Vi služite ako ne korupciji na čast?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA