≫ 

Osuda posle snimka nasilja u školi u Barajevu: "Roditelji nisu vaspitali decu, devojčice u zatvor"

Dve devojčice lupaju šamare trećoj, dok se druga deca smeju, kao i same nasilnice

Novi snimak vršnjačkog nasilja zapanjio je danas javnost. U pitanju su dve devojčice Srednje škole u Barajevu koje su snimljene dok napadaju treću. Žrtva i jedna od nasilnica učenice su prvog razreda škole u Barajevu, dok je druga nasilna devojčica iz jedne srednje škole sa Zvezdare.

Dve devojčice lupaju šamare trećoj, dok se druga deca smeju, kao i same nasilnice. Kako je sasvim ispravno procenio jedan čitalac "Škola je ovde nemoćna, roditelji su pogrešili i nisu vaspitavali svoju decu na vreme. Ovo je ogledalo sunovrata omladine, propagiranja pogrešnih vrednosti, Farme, Parova, Velikog brata. Ove devojčice su agresivne jer se tako vaspitavaju, vide na društvenim mrežama, TV itd. Privlači ih lak moral, ulica i tu nema leka, ovo je tek početak.".

Barajevo vršnjačko nasilje Printskrin: Telegraf

Da je sve bilo bolje "kada smo mi bili deca" smatra jedan čitalac koji kaže da ovoga nije bilo u Titovo vreme, već je počelo sa sunovratom devedesetih godina prošlog veka. "Kiki" smatra da bi nasilnice trebalo da budu izbačene iz škole, a da nova škola ne sme da bude na udaljenosti manjoj od 50 kilometara, plus 100.000 dinara kazna i isto toliko da plate devojčici koju su tukle, kao i 30 dana pritvora...

U "naše vreme" rekli bi pripadnici starijih generacija, devojčice su preskakale lastiš, a ove današnje u tom uzrastu već znaju šta je ku*va.

Neki su za to da se uhapse i roditelji i deca.

Barajevo vršnjačko nasilje Printskrin: Telegraf

Da li nas više šokira to što vidimo da dete dobija batine i trpi poniženje od druge dece ili nas je sve pogodilo više zato što su u pitanju devojčice. Pa ako nasilje i batine očekujemo od dečaka, zar je postalo uobičajeno da ga očekujemo i od devojčica?

U poslednje vreme, kao da je "mrtva trka" u vršnjačkom nasilju kada je u pitanju pol nasilnika, tuku i dečaci, ali i devojčice ne zaostaju.

Barajevo vršnjačko nasilje Printskrin: Telegraf

Da li takva deca uzor imaju u "ličnostima" sa TV-a i njihovom bahatom načinu ophođenja, u svakodnevnom životu u kom ne znaju da kažu "hvala", "izvinite", "izvolite", u onima kod kojih u rečniku ne postoji "Vi" nego samo ti... Koga pokušavaju da impresioniraju? I zašto uopšte misle da će na taj način nekoga zadiviti?

Znaš da ćeš biti otkriven i onda ćeš nemo stajati pred autoritetima ne znajući da objasniš šta ti se dešava u glavi i kako to da se jedna devojčica tako ponaša?

A šta tek reći o deci koja tako nešto samo posmatraju, ne pokušavajući da spreče ili zaustave nasilje? Do kog smo stadijuma bolesti došli kada samo nemo stojimo i posmatramo ili automatski, kao zombiji, posegnemo za telefonom?

Barajevo vršnjačko nasilje Printskrin: Telegraf

Da li bi sport mogao da smanji agresiju kod mladih odnosno povećanje broja časova fizičkog vaspitanja kao što smatra jedan od čitalaca.

"Doktor" smatra da treba otvoriti još jedno odeljenje u svakoj školi u koje bi išla ovakva nasilna deca. Pa kad se nastava završi, oni bi bili zaduženi za čišćenje učionica. Pominju se tu još i neke "vaspitne".

U komentarima se javila i jedna majka, kako je sama navela "delinkventa i narkomana od 17 godina", koji je kaže, dobio svu ljubav i pažnju ovog sveta. Ona je pozvala čitaoce da razmisle pre nego što okrive roditelje za sve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mica

    13. septembar 2019 | 23:28

    Novčana kazna i roditeljima i deci pojedinačno, nasilne devojčice na društveno koristan rad, bez ikakve nadoknade da i one osete kako je biti nemoćan a vidi se da su pune energije pa neka izvole aa sve to da se prati i iznosi u javnost redovno kao primer pa da vidimo hoće li još neko skupiti petlju da ponovi tako nešto... Da sam na mestu roditelja oštećene devojčice debelo bih im naplatila za uvredu časti, poniženje, ismevanje, pocenjivanje, pretrpljen strah itd. Ogulila bih ih novčano pa će tako više voditi računa o svojoj bahatoj deci..! 😠

  • Petar

    13. septembar 2019 | 20:53

    Buduće uličarke, starlete, učesnice parova i zadruga, prostitutke... Šta drugo očekivati...

  • Lona

    13. septembar 2019 | 21:13

    Pročitala sam da je direktor izjavio kako treba kazniti dečaka koji je snimio!! Treba njega kazniti, direktora i udaljiti sa tog mesta, sramota!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA