Javila nam se majka zlostavljane devojčice iz Barajeva: Snimak nisam mogla da odgledam, preteško je

Devojčica se sve vreme tresla od straha i plakala, ali to deci koja su je šamarala nije značilo ništa

Vrsnjacko nasilje Printskrin: Telegraf

Dan nakon što se pojavio snimak jezivog vršnjačkog nasilja u dvorištu škole u Barajevu, na kom se jasno vidi i čuje kako se devojčice iživljavaju nad svojom vršnjakinjom udarajući joj šamare, majka maloletne žrtve skupila je snagu da progovori.

Vidno potresena, zahvalila je svima koji su bar stali u odbranu njenog deteta. Nažalost, devojčicu su zaštitili komentarima samo oni ljudi koji su odgledali video. Oni koji su stajali oko nje u trenutku nasilja, bili su samo nemi posmatrači. A to su njeni vršnjaci, drugari. Dok se devojčica tresla od straha i plakala, oni su se smejali i dobacivali joj.

- Htela bih da se zahvalim svima koji su osudili nasilje. Na snimku je moje dete. Ne mogu vam opisati kako se osećamo i koliko je sve ovo teško. Snimak nisam mogla da odgledam i neću moći. Preteško je - rekla nam je majka maltretirane devojčice.

- Zahvalna sam svima koji su ovo objavili da se konačno stane na put vršnjačkom nasilju koje se svuda gura pod tepih. Najteže mi je kao roditelju što je to moje dete. Svakom bi bilo. Ali sam neizmerno zahvalna policiji koja je u veoma kratkom periodu reagovala na zavidnom nivou. Samo ću reći da su svi zgroženi ovim što se desilo i da će nasilnici biti kažnjeni kako zaslužuju.

barajevo, vršnjačko nasilje Devojčica se sve vreme tresla od straha/ Printskrin: Telegraf

Dve devojčice (14) snimljene su kako u dvorištu škole u Barajevu tuku i iživljavaju se nad svojom vršnjakinjom, udarajući joj naizmenično šamare. Za sve to vreme druga deca se smeju, pa čak i nasilnice same pokazuju osmehe. Redakcija Telegraf.rs došla je u posed tog snimka, koji je napravljen ovog utorka, a kako saznajemo, u međuvremenu je postao viral i širi se i među učenicima drugih škola.

Navodno je sukob nastao jer je, kako na snimku tvrde, žrtva pričala kako je "devojčica u crnoj majici ku*va".

Žrtva i jedna od nasilnica učenice su prvog razreda Srednje škole u Barajevu, dok je druga nasilna devojčica iz jedne srednje škole sa Zvezdare, rekao je za Telegraf.rs direktor barajevske škole Dobrivoje Jelić.

- Snimak nije nastao u našem dvorištu, već u dvorištu susedne osnovne škole. Ipak, dve devojčice su naše učenice, one idu u isto odeljenje. Mi smo obavešteni o snimku. Policija je juče bila kod mene, a već sam obavio razgovore sa roditeljima i jedne, i druge učenice. Pokrenut je postupak, a koliko znam, policija će najverovatnije podneti prijave za nasilničko ponašanje protiv učenica - rekao je u petak direktor Jelić za Telegraf.rs.

VIDEO: Pogledajte zastrašujući snimak vršnjačkog nasilja u Barajevu:

(J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • APEL

    14. septembar 2019 | 16:31

    Ne uzvracajte na nasilje nasiljem! Postoje i druga resenja koja razvijene zemlje vec odavno primenjuju. Nasilje nije je resenje, vec circulus vitiosus. Nasilje radja nasilje. Zbog toga , ajmo svi zajedno da promenimo stvari preko sporta. Ja Vas molim da lobirate u ministarstvu prosvete za povecavanje broja casova fizickog vaspitanja i sporta odmah! Sport dokazano sprecava ovakve oblike nasilja. Ovo je naucna metoda koja se primenjuje na Islandu i Finskoj i dokazano smanjuje vrsnjacko nasilje. Ako ste dobro zapazili, ovakav oblik nasilja se multiplicirao sa pojavom interneta, raznih rijaliti programa, nasiljem na televiziji itd. Kao i to kad su deca postala lenja, mrzovoljna i debela. Sve su to faktori koji su doprineli ovakvim pojavama. Jos jednom molim sve roditelje da lobiraju da se uvede obavezno bavljenje nekim sportom, plivanje, tenis, kosarka, fudbal, sta god bilo. To je i zdravo a i ovakve pojave bi se svele na minimum. Trazim da neko od nadleznih institucija i organa ozbiljno shvati uspesnost ove metode. A i mi kao roditelji i pojedinci mozemo puno toga uciniti lobirajuci da se ova metoda sto brze uvede. Sport " prazni " agresiju kod mladih i to je naucno dokazana metoda. Znaci dzaba prazne price kad svi mozemo delovati preko sporta.

  • Slobodan

    14. septembar 2019 | 11:13

    Nasilnike odmah izbaciti iz skole! A roditelje novcano kazniti!

  • 💔💔💔

    14. septembar 2019 | 11:19

    Moje dete je prošle godine vezano za koš, i na snimku se vidi kako sam ide ka košu a deca idu iza njega i tada je ispalo kako je moje dete svojevoljno pristalo da bude vezano i maktretirano navodno sve je to 'igra. Samo zato što nismo imali relevantni snimak morali smo da povučemo ručnu iz više razloga što zbog pritiska škole, što zbog pritiska roditelja. Imate moju punu podršku i treba se pričati o nasilju, to je sve loše vaspitanje. Nadam se da će se ćerkica brzo oporaviti. Veliki pozdrav! NE ODUSTAJTE OD BORBE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA