Stručnjaci potvrdili: Na Trgu korišćena sečena i cepana kocka, nije bilo lepljenja

"Takva kocka koristi se i u mnogim državama Evrope"

  • 18
Kocke Foto: Skupština Grada

Na društvenim mrežama se šire se fotografije sa opisima kako su na Trgu korišćene "betonske kocke na koje su zalepljene pločice". Međutim, stručnjak za kamen Zoran Đajić objašnjava da to nije tačno.

Đajić, koji je organizator Sajma kamena i predsednik udruženja "Kamen Srbija" pojasnio je o kakvom kamenu je zapravo reč.

- Tvrdnje koje su se od jutros pojavile na društvenim mrežama u najmanju ruku su nebulozne. Kada sam pročitao komentare da je kocka lepljena silikonom za pločicu nisam moga da verujem. Prvo, silikon ne može da drži kamen, a lepak kojim se kamen lepi je mnogo skup za ovoliku površinu - rekao je Đajić.

On je istakao da se na Trgu koristila sečena i cepana kocka čija je površina veoma hrapava, a da se takva kocka koristi i u mnogim državama Evrope.

- Da rezimiramo, jasno je da ovde nije bilo nikakvog lepljenja. ja sam prolazio i fotografisao kocke i jasno se vidi da to nije lepljeno. Međutim, ako neko želi da bude zlonameran on uvek može da kaže da su lepljenje, pa čak može i da izmontira fotografije - zaključio je Đajić.

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA