≫ 

Oglasio se rektorski kolegijum: Apelujemo na studente da omoguće rad Rektorata (FOTO)

Ukoliko se ovo ne dogodi, biće momentalno ugroženi interesi studenata Univerziteta u Beogradu kojima treba da se izdaju diplome, kao i studenata i profesora uključenih u programe međunarodne saradnje i mobilnosti.

  • 1
SRBIJA STUDENTI Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Rektorski kolegijum saopštio je da je apelovao na studente koji se trenutno nalaze u Rektoratu da omoguće obavljanje redovnog rada službi Rektorata.

U protivnom će, kako se navodi u jučerašnjem saopštenju, momentalno biti ugroženi interesi studenata Univerziteta u Beogradu kojima treba da se izdaju diplome, kao i studenata i profesora uključenih u programe međunarodne saradnje i mobilnosti.

SRBIJA STUDENTI Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Kolegijum je u saopštenju naveo i da podržava sve realno iskazane zahteve studenata u cilju unapređenja nastave i nauke, kao i svaku inicijativu za povećanje dostupnog prostora za izvođenje nastave i obezbeđenje kvalitetnih udžbenika i literature.

- Zahtev da Rektorka traži smenu ministra izlazi iz zakonske nadležnosti Univerziteta, jer Univerzitet ne učestvuje u izboru i razrešavanju članova Vlade. Rektorski kolegijum će uložiti sve svoje napore da se postupak povodom spornog doktorata okonča po proceduri u najkraćem mogućem roku - navodi se u saopštenju.

SRBIJA STUDENTI Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Rektorski kolegijum je, takođe, osudio napad političkih neistomišljenika o kome su predstavnici studenata "1 od 5 miliona" obavestili rektorku Ivanku Popović sa kojom su danas razgovarali.

Predstavnici studenata "1 od 5 miliona" u svom saopštenju zatražili su od Rektorskog kolegijuma i da podrži studente u kako kažu, odbrani integriteta i autonomije visokog obrazovanja u Srbiji.

SRBIJA STUDENTI Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    16. septembar 2019 | 10:37

    Milicijo uzmite stvar u svoje ruke i zutu bandu isterajte svakako se skoluju na racun naroda i za inostranstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA