• 0

Besplatne radionice za najmlađe sugrađane na pijaci "Kalenić"

JKP "Gradske pijace" čuvari starih zanata

  • 0

JKP „Gradske pijace“ u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom za stare i umetničke zanate i domaću radinost „Naše ruke“, po prvi put organizuju besplatne radionice za najmlađe sugrađane na pijaci „Kalenić“.

Ova centralno-gradska pijaca koja se nalazi u srcu Vračara, 21. septembra biće rezervisana za tradicionalne zanate gde će svi zainteresovani mališani imati prilike da se upoznaju i oprabaju u radionicama kao što su opančarstvo, izrada mozaika, pecanje ručno izrađenih predmeta, kaligrafija, vez, grnčarstvo, a koje će voditi članovi asocijacije „Naše ruke“.

Cilj manifestacije je očuvanje tradicije, prirodne i kulturne baštine, kao i podizanje svesti građana o potrebi promocije stvaralačko-kreativnog potencijala Beograda i Srbije koji utiču na razvoj turizma.

JKP Gradske pijace

Foto: Promo

JKP „Gradske pijace“ u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom za stare i umetničke zanate i domaću radinost, „Naše ruke“, u narednom periodu planiraju organizacuju zanatskih radionica i na drugim beogradskim pijacama. Prilagođavajući se tržištu, zanatlije danas razvijaju nove savremene forme zanatskog i umetničkog izražavanja uz primenu tradicionalnih tehnika, a beogradske pijace su prepoznali kao spoj tradicije i kulture, kao i mesta za plasman njihovih proizvoda.

JKP Gradske pijace

Foto: Promo

U subotu, 21. septembra pijaca „Kalenić“ u periodu od 10 do 13 časova, biće pretvorena u „Zabavište-zanatište“. Tokom trajanja manifestacije sugrađani mogu nesmetano da obave kupovinu neophodnih namirnica za porodičan ručak, a za to vreme, mališani da nauče veštine starih zanata.

(Telegraf.rs/PR)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima