≫ 

Dve katastrofe u beogradskoj ulici za samo nekoliko sati: Prvo se čula eksplozija, a onda - gejzir

Građani u ovom delu grada imali su burnu noć, ali i jutro

  • 14

U Beogradu su se prethodne noći dogodile dve katastrofe u istoj ulici u razmaku od samo nekoliko sati. Prvo je došlo do eksplozije na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Karnegijevoj ulici, da bi samo četiri sata kasnije bukvalno ispred fakulteta pukla velika, magistralna cev.

Građani u ovom delu grada imali su burnu noć, ali i jutro. Nakon eksplozije, jutros ih je dočekala prava poplava.

Tehnolosko Metalurski fakultet, cev Foto: Google Street View, Marko Jovanović, Čitalac Telegrafa

Kako smo preneli, na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Karnegijevoj ulici broj 4 jutros oko 1.15 došlo je do eksplozije i požara u odseku za organsku hemiju.

Do incidenta je došlo kada je eksplodirao motor frižidera sa hemikalijama.

Tehnolosko metalurski fakultet Foto: Google Street View

- Motor frižidera sa hemikalijama se pregrejao. Zbog toga se čula i eksplozija. Prošao je uviđaj i nema nikakve opasnosti. Fakultet normalno radi - rečeno je na Tehnološko-metalurškom fakultetu.

Povređenih na sreću nije bilo, a mediji su preneli kako je pričinjena veća materijalna šteta.

Vatrogasci su brzom intervencijom uspeli da brzo lokalizuju požar, a policija sa Palilule blokirala je okolne ulice. Odmah potom, na lice mesta izašli su čelnici TMF-a.

Potop kod Poštanske štedionice Foto: Čitalac Telegrafa

4 SATA KASNIJE - NOVA KATASTROFA

Samo četiri sata kasnije došlo je do nove havarije, kada je pukla velika, magistralna cev na uglu ulica Karnegijeve i Kraljice Marije, a građane je jutros na ulicama u ovom delu grada dočekao potop.

Velika količina vode sliva se Cvijićevom ulicom, Starine Novaka, Dalmatinskom, Stanoja Glavaša, kao i Bulevarom Despota Stefana.

Sve ekipe Beogradskog vodovoda i kanalizacije su na terenu kako bi se otklonio kvar na magistralnom cevovodu na uglu ulica Karnegijeve i Kraljice Marije, zbog kojeg je došlo i do poremećaja u vodosnadbevanju.

Iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije saopštavaju da je jutros zbog kvara na magistralnom cevododu na uglu dve ulice, a u okviru rekonstrukcije tog područja, jutros oko 5 sati isticala velika količina vode iz beogradskog vodovodnog sistema.

- Sve ekipe su na terenu, a tokom sanacije kvara potrošači će u centralnim gradskim zonama osetiti poremećaj u vodosnadbevanju - kažu u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    20. septembar 2019 | 10:26

    Nasi inzenjeri su pre 50 godina gradili u Svetu cuvene tornjeve za vodo snabdevanje Kuvajta, najvece brane I meliorijacione sisteme na planeti, a sada je rekonstrukcija jedne ulice problem...Sve je to posledica negativne selekcije, katastrofalnog skolstva I tri decenije vremenskog perioda u kome su najbolji bezali iz ove zemlje.

  • K. Marije 7

    20. septembar 2019 | 10:03

    Katastrofa u ul. Karaljice Marije traje već četvrti mesec, od kada su počeli rekonstrukciju koju ne umeju da završe. Stalno nailaze na "nerešiva iznenađenja". "Eksperte" sve iznenadi. Upropastili su nam tri ipo meseca života, a koliko će još trajati??

  • Ja

    20. septembar 2019 | 10:24

    Unistise nam Beograd! Dokle vise kopanja i raskopavanja i radova koji traju unedogled, a na kraju dobijemo ništa? Užas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA