Kocke na Trgu republike su granitne, a Beograd njihovo ponovno slaganje neće platiti ni dinar

Zamenik gradonačelnik Goran Vesić istakao je da je do sada plaćeno 80 odsto ugovora, a da deo izvođaču nije plaćen

  • 11
Kocke

Foto: Telegraf

Na Trgu republike su granitne kocke, a preslažu se zbog lošeg projektovanja saobraćajnica i neće Beograd koštati ni dinar, rekao je danas zamenik gradonačelnik Goran Vesić.

- Dobro da je išta završeno na Trgu republike kako su napadali radnike, rušili znake i ograde, pomerali signalizaciju - rekao je Vesić za tv Pink i dodao da je opozicija sve činila da se nijedan infrastrukturni projekat u Beogradu ne završi.

On je ocenio da je to nezapamćeno u istoriji, i da toga nema u svetu, a da je to u Srbiju uveo Dragan Ðilas "da sve treba uništiti da njemu bude bolje".

Vesić je ocenio da je rekonstruisani trg sjajan kakav imaju svi evropski gradovi i da su kocke od najboljeg granita, i ocenio da rekonstrukciju trga napadaju oni koji napadaju sve što se radi " koji su napadali Slaviju, Beograd na vodi, Ušće", a na kraju su napali i "Vrabac servis".

Kocke

Kocke na Trgu republike Foto: Skupština Grada

Vesić je čestitao izvođačima za rekonstrukciju trga a kada su u pitanju kolovozi objasnio je da je u pitanju "greška u projektovanju", jer "nije normalno da ne mogu da prođu biciklisti i pešaci" i da nema biciklističke staze.

- Naložio sam izvođaču da kocke okrenu na drugu stranu a rok za taj posao je 35 dana, tako ćemo dobiti funkcionalan kolovoz - rekao je Vesić i dodao da preslaganje neće koštati Beograd ni jedan jedini dinar.

Objasnio je da je do sada plaćeno 80 odsto ugovora, a da deo izvođaču nije plaćen.

- Sve plaćamo kad izvrši, a imamo bankarsku garanciju koja traje 3 godine, pa će u tom roku sve što se desi biti naplaćeno od njih - rekao je on.

Goran Vesić, Trg Republike

Goran Vesić na Trgu republike Foto: Skupština grada

Vesić je naglasio da su kocke od čistog jablaničkog granita a da su ostale priče o kockama "gluposti Dragana Ðilasa".

On je rekao da se u vreme Ðilasa Beograd popločavao betonskim elementima što je radila firma koja ima veze sa Dušanom Petrovićem iz Šapca i da sadašnji gradonačelnik Šapca Zelenović zato dolazi u Beograd da priča o kockama.

- Kad god Ðilas pokrene neko političko pitanje, uvek iza stoji neki biznis - rekao je Vesić i dodao da se radi o histeriji onih koji nisu ni pokušali da srede trg u njihovo vreme "nego su preko svojih firmi stavljali beton".

Trg republike

Rekonstruisani Trg republike Foto: Beoinfo

- Sada mene prozivaju jer se ponašam odgovorno jer čuvam narodne pare - rekao je Vesić i zahvalio Aleksandru Vučiću što je stao iza njega i njegovog tima jer rade i imaju rezultate.

Vesić se zapitao što nije Ðilas sredio Slaviju i Trg republike, a nije znao ni Beograd na vodi da napravi.

- Sve što radimo u Beogradu je njemu problem, jer je merilo njegove nesposobnosti - zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs/Pink)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    21. septembar 2019 | 13:14

    Sad je opozicija kriva zbog lose rekonstrukcije trga, hahahahaha... ma dajte. Sve radite po 2 puta, asfaltirate pa kopate zbog optickih kablova, cevi... pa opet, po celom gradu isto!!! Ko placa, ko uzima za iste radove??? U Kneza Viseslava ste cekali da pocne skolska godina da zatvorite ulicu i napravite haos! Neverovatni propusti za koje niko ne odgovara ili namerno smisljeno.

  • Aca

    21. septembar 2019 | 13:05

    Uništili ste grad

  • Baki

    21. septembar 2019 | 13:04

    Vesicu ima nas gomila koji smo bili po belome svetu. Pored toga ako nisi informisan i internet radi solidno !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA