Unapređenje saradnje dva grada: Vesić i Marković sa gradonačelnikom Linca

Razgovaralo se o uspostavljanju saradnje Grada Linca i Gradske opštine Vračar u oblasti kulture, razmene studenata i iskustava u radu

  • 0
Vesić, Marković i gradonačelnik Linca

Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković primili su danas u Starom dvoru gradonačelnika Linca Klausa Lugera, s kojim su razgovarali o unapređenju saradnje dva grada.

Razgovaralo se o uspostavljanju saradnje Grada Linca i Gradske opštine Vračar u oblasti kulture, razmene studenata i iskustava u radu, što će biti konkretizovano potpisivanjem sporazuma, saopštio je Beoinfo.

- To je još jedan dokaz o sve boljoj saradnji Austrije i Srbije, ali i gradova dve zemlje - istakao je pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković.

On je podsetio da već postoji višedecenijska saradnja Grada Beograda i Grada Beča.

Vesić, Marković i gradonačelnik Linca

Sastanak u Starom dvoru - Foto: Beoinfo

- Beograd i Beč imaju sestrinsku saradnju više decenija. Grad Beč ima svoju kancelariju u glavnom gradu Srbije i poznato je da sa prestonicom Austrije imamo veoma razvijenu saradnju u oblasti kulture, socijalnog stanovanja i organizacije lokalne samouprave. S obzirom na bliskost Austrije i Srbije, prirodno je da i drugi gradovi Austrije sarađuju sa našim gradovima u Srbiji, kao i sa beogradskim opštinama - naveo je Marković.

On je ponovio da mu je drago što je gradonačelnik Linca došao u Beograd i izrazio želju da sarađuje sa nekom od beogradskih opština.

- Nadam se da ćemo na taj način dodatno učvrstiti saradnju dve države i naroda. Posebno zadovoljstvo mi predstavlja da je gradonačelnik Linca izjavio da mu je utisak da se Beograd ubrzano razvija u moderan evropski grad - zaključio je Marković.

Gradonačelnik Linca Klaus Luger je izrazio zadovoljstvo posetom Beogradu. Istakao je da je fokusiran na produbljivanje saradnje sa Beogradom u više oblasti.

- U Lincu živi 10.000 Srba zbog čega je potrebno dodatno produbljivanje kulturne saradnje. Trudimo se da je inteziviramo, i vrlo smo otvoreni za taj proces - naveo je Luger.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA