U Beogradu će biti uveden besplatni gradski internet: Vesić se sastao sa predstavnicima Huaveja

Nulta faza, biće postavljena u najužem centru grada i tokom nje građani moći da se upoznaju kako će izgledati kada u roku od sedam godina svi servisi budu implementirani, napisao je na svom Fejsbuk nalogu, Goran Vesić, zamenik gradonačelnika

  • 1
Goran Vesic Foto: Facebook/Горан Весић

Danas je rukovodstvu Grada Beograda kineska kompanija Huavej predstavila nultu i prvu fazu uvođenja smart siti servisa u Beograd.

Nulta faza, biće postavljena u najužem centru grada i tokom nje građani moći da se upoznaju kako će izgledati kada u roku od sedam godina svi servisi budu implementirani, napisao je na svom Fejsbuk nalogu, Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

Goran Vesic Sastanak u Skupštini grada - Foto: Facebook/Горан Весић

Prva faza će trajati tri godine i tokom nje uvodimo aplikacija čiji je cilj - više zelenila, više udobnosti, viši kvalitet života i posebni servisi.

- To će znači da počinjemo sa pametnom javnom rasvetom, senzorima za zagađenje i buku, ali i učešćem građana u sadnji stabala. Pored toga uvode se aplikacije pametnog transporta, pametnog saobraćaja, pametnog parkinga, ali i mogućnost da svaki građanin preko aplikacije za svaku građevinu odmah proveri šta može da se gradi, kakva ograničenja postoje i da proveri da li postoje ograničenja u vezi sa raspolaganjem.

Uvode se aplikacije koje treba da omoguće da turisti brže i bolje kroz aplikacije upoznaju naš grad i izaberu šta žele da posete. Aplikacija “bolji život” služiće najstarijim sugrađanima i njima treba da olakša život. U Beogradu će biti uveden besplatni gradski internet kao i čitav niz inovacionih servisa - napisao je Vesić i dodao:

- Radimo sa našim kineskim partneri i tražimo najbolja rešenja za Beograđanke i Beograđanke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA