• 2

Grad Beograd raspisao tender za izgradnju Doma zdravlja u Borči

Vrednost radova je oko 650 miliona dinara, objekat će imati 7.000 kvadrata, a rok za završetak je 12 meseci od početka izgradnje

  • 2

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd raspisao tender za izgradnju Doma zdravlja u Borči.

Sredstva za izgradnju ovog doma zdravlja obezbedila je uglavnom Republika Srbija jer su ove zdravstvene ustanove od juna prešle u nadležnost Republike.

- Kako je grad započeo ovu investiciju pre stupanja na snagu zakona, nastaviće investiciju uz finansiranje Republike Srbije - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, preneo je Beoinfo, izvođač će biti izabran do kraja godine i radovi na Domu zdravlja počinju prvih dana proleća.

Vrednost radova je oko 650 miliona dinara, objekat će imati 7.000 kvadrata, a rok za završetak je 12 meseci od početka izgradnje.

- Nova zdravstvena stanica biće izgrađena u Ulici Koste Manojlovića, između pijace, biblioteke i pošte, a više od 150.000 građana na levoj obali Dunava konačno će dobiti savremenu zdravstvenu zaštitu - poručio je Vesić.

On je dodao da će se u novooizgrađenoj zdravstvenoj ustanovi nalaziti službe za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece, žena i odraslih sa preventivnim centrom.

- Vodiće se računa o spajanju srodnih sadržaja, a planirano je da budu razdvojeni putevi bolesnih i zdravih, kao i dece i odraslih. Na drugom spratu određena je izgradnja laboratorije i službe za fizikalnu medicinu. Dok će na trećem spratu biti smeštene ordinacije interne medicine, psihijatrije, oftalmologije, otorinolaringologije i stomatologije - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima