Nikodijević: Prvi put sistemski rešavamo pitanje kanalizacije na levoj obali Dunava

- Obećanja su davana decenijama, a sada prvi put sistemski rešavamo problem koji muči više od 150.000 građana leve obale Dunava - naveo je Nikodijević

  • 0
Nikola Nikodijević

Foto: Beoinfo

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević ocenio je da je današnja sednica naročito značajna za građane Palulule koji žive na levoj obali Dunava, jer se sada, kako je pojasnio, prvi put sistemski rešava pitanje kanalizacije u tom delu grada.

- Obećanja su davana decenijama, a sada prvi put sistemski rešavamo problem koji muči više od 150.000 građana leve obale Dunava. Ova odluka diretkno se tiče kvaliteta života ljudi na Paliluli - naveo je Nikodijević.

On je kazao da je danas doneta i odluka o podizanju spomenika predsedniku SAD Vudru Vilsonu i dodao da su ovim povodom sednici prisustvovali predstavnici Ambasade SAD, što govori "koliko je ova odluka i njima značajna". Doneta je i odluka o podizanju spomenika herojima koji su branili karaulu Košare 1999. godine.

Prema rečima Nikole Nikodijevića veoma dobra odluke je to što će JKP "Infostan" ubuduće naplaćivati komunalne usluge u svih 17 beogradskih opština.

Nikola Nikodijević

Nikola Nikodijević - Foto: Beoinfo

- Imali smo naplatu koja se vršila u prigradskim opštinama, svaka ta opština imala je naplatu preko svojih komunalnih preduzeća. Tako da ćemo sada imati jedno preduzeće koje će vršiti naplatu na teritoriji čitavog Beograda. „Infostan” je firma koja je specijalizovana za naplatu komunalnih usluga i smatram da će to pre svega povećati efikasnost naplate i u ovih sedam prigradskih opština, da ćemo dobiti bolju bazu podataka i efikasniji sistem. Ne treba posao za koji je specijalizovana jedna firma da radi sedam firmi - pojasnio je Nikodijević.

Kako je istakao, doneta je odluka o raspodeli neto dobiti u javnim preduzećima u Beogradu, što znači da tapreduzeća veoma dobro funkcionišu, po tržišnim uslovima i da ostvaruju određeni prihod koji kasnije grad koristi za unapređenje komunalnih usluga.

- To znači da je beogradska ekonomija na zdravim nogama, da naša preduzeća posluju na zdravim ekonomskim osnovama, da nijedno preduzeće nije prezaduženo, da nijedno preduzeće, osim GSP-a ne radi sa gubicima. Verujem da ćemo i u tom preduzeću u budućnosti uspeti da poboljšamo, osim toga što svakodnevno poboljšavamo kvalitet usluge javnog prevoza, i naplatu jer je to jedno sa drugim u vezi - kazao je Nikodijević.

On je zahvalio odbornicima koji su danas bili u sali jer, kako je pojasnio, neshvatljivo je da jedan deo opozicije ne dođe da podrži ovako važne teme za građane Beograda.

(Telegraf.rs/Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA