Popravke na Trgu o trošku izvođača: Vesić ponovio da nema opravdanja za propuste

Posao mora da se uradi u roku i to nije opravdanje, rok za radove ističe 25. oktobra i oni jesu završili ranije, ali nisu plaćeni do kraja jer, po ugovoru, nisu predali ulicu koja je funkcionalna - rekao je zamenik gradonačelnika

  • 7
Kocke Foto: Skupština Grada

Projektanti i izvođači radova na Trgu Republike nisu vodili računa o tome da će tuda prolaziti i drugi saobraćaj osim automobila i zato će sada izvršiti popravke o svom trošku, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je naveo da nema opravdanja za propuste i da će izvođači presložiti kocke da kolovoz mogu da koriste svi - automobili, biciklisti i motociklisti.

- Posao mora da se uradi u roku i to nije opravdanje. Rok za radove ističe 25. oktobra i oni jesu završili ranije, ali nisu plaćeni do kraja jer, po ugovoru, nisu predali ulicu koja je funkcionalna. Plaćeno je do sada 70 odsto, a svi ovi radovi biće o trošku izvođača i Beograd neće koštati ni dinar - rekao je Vesić za televiziju "Prva".

On je podsetio da je, kada je rađen most na Adi, 39 miliona evra bilo plaćeno za dodatne radove, a 14 miliona evra dato izvođačima kao nagradu samo zato što su ga pustili za Novu godinu.

Goran Vesić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kada je reč o zamerkama na izgled Trga Republike, Vesić je rekao da je grad dobio trg kakav imaju sve velike evropske prestonice - Berlin, Madrid, Pariz, Moskva...

- Veliki trgovi su mesta za kulturne događaje, okupljanje građana. Imamo bespaltni internet, postavljene su pametne klupe, nova rasveta. Razgovarao sam sa vlasnicima restorana koji su zadovoljni, jer im je porastao promet i do 50 odsto - poručio je on.

Na pitanje da li je sve moralo da se radi odjednom, zamenik gradonačelnika kaže da bi trebalo da se radi još više.

- Želimo da sredimo ovaj grad i imamo novca za to. Mora da se uredi saobraćajna, vodovodna i kanalizaciona infrastruktura. Mi smo grad u kojem 30 odsto građana nema kanalizaciju u 21. veku. Trenutno radimo dva velika projekta - na levoj obali Dunava kanalizaciju sa prečistačima otpadnih voda. Vlada Srbije, zahvaljući podršci predsednika Srbije, finansiraće 285 miliona evra veliku fabriku za preradu otpadnih voda u u Velikom Selu - naveo je Vesić dodajući da je samo za rešavanje pitanja kanalizacije potrebno oko milijardu evra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    29. septembar 2019 | 15:56

    30% vas nema kanaliziciju,al imate Beograd na vodi hahahaha,samo bg bg bg,kao da ste jedini u Srbiji!

  • Драган

    30. septembar 2019 | 11:45

    КО ЋЕ ДА ПЛАТИ МАЛТРЕТИРАЊЕ ГРАЂААНА ?

  • rade

    29. septembar 2019 | 16:14

    Mogao je i vas Djilas nesto napraviti ili nije imao vremana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA