Pogledajte kako je izgledala dečja pijaca u Beogradu

Prošle subote je po šesti put organizovana dečja pijaca...

  • 0

Gradske pijace u saradnji sa opštinom Zemun prošle subote po šesti put organizovale su dečju pijacu na Omladinskom trgu pijace "Zemun" i ove godine održana je u okviru manifestacije "Dani evropske baštine" pod sloganom "umetnost i zabava, nasleđe u fokusu".

- Veliki broj osnovnih škola i vrtića sa teritorije opštine Zemun odazvao našem pozivu i da će mališani svoj talenat prikzati kroz glumu, pesmu, igru, recital na ovoj bini iza nas. Sa nama su takođe predstavnici JKP "Gradska čistoća" koji su spremili eko-kviz, to je njihov projekat koji će približiti pojam i procez reciklaže mališanima - rekla je Dunja Radovanoić iz JKP "Gradska čistoća".

Ovogodišnju manifestaciju obeležio je rekordan broj prijavljenih najmlađih sugrađana koji su svoju kreativnost i izvanredan talenat prikazali kroz plesne koreografije, recitale, školske horove, revije, kao i tradicionalne narodne igre. Pored muzičko-scenskog nastupa posetioci su uživali u edukativnim radionicama, izložbama i različitim sportskim aktivnostima .

Manifestacija "Dani evropske baštine" čiji je neizostavni deo sada već tradicionalna dečja pijaca je smotra koja doprinsi očuvanju kulturne baštine naše zemlje kao i očuvanju tradicionalnih vrednosti.

Vidimo se na pijaci!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA