Krkljanac na Pančevcu: Svakog dana kilometarske kolone i kada nije udes, postoje dva "krivca"

Sa jedne strane problem su radovi, a sa druge semafor

  • 4
Autobus Foto: M. Beljan

Dve saobraćajne trake po smeru na Pančevačkom mostu nedovoljne su za sve one koji kolima i autobusima iz Banata stižu u centar Beograda, a kada se dogodi neki sudar ili su radovi, nastaje pravi kolaps. Tako je i ovih dana, a gužvu sa jedne strabe stvaraju "Putevi Srbije", a sa druge, kako tvrde naši čitaoci, samo jedan semafor.

Radovi su više nego potrebni, pa građanima preostaje samo da se strpe. Ili da, ako mogu, koriste "Pupina".

- Pančevački most, u smeru Beograd-Pančevo, od 30. 9. do 7.10.2019. godine, od 18.00 do 6.00 sati, izvodiće se radovi na popravci dilatacionih spojnica. Radovi će se izvoditi naizmenično u dve trake, a saobraćaj će se odvijati slobodnom saobraćajnom trakom - navodi se u saopštenju JP "Putevi Srbije"

Pančevački most Oštećenja na Pančevačkom mostu, Foto: M. Beljan

Usporava i semafor kod Bogoslovije

- Svaki dan, počevši ujutru od 6 sati pa skoro celodnevno na Zrenjaninskom putu na potezu od Suvog Sebeša, preko celog Pančevackog mosta stvara se velika gužva i zastoj, a sve zbog semafora koji se nalazi na samom isključenju sa Pančevačkog mosta na Omladinskom stadionu.

- Semafor jako kratko drži zeleno svetlo, što za posledicu ima da je kolona dugačka i preko 5 kilometara. Put, koji se inače prolazio za 15 minuta, sada se prelazi i preko sat vremena. Zbog svega toga autobusi ispadaju iz reda vožnje gradskih autobusa, kašnimo na posao, a ne daj Bože da nekome zatreba hitna medicinska pomoć - napisao nam je Dušan.

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baš ja

    4. oktobar 2019 | 20:30

    svakodnevno vozim tim pravcima,i po nekoliko puta tokom dana, i vidim da nije samo taj semafor uzrok već i pešački prelaz u Ruzveltovoj koji tik uz kružni tok. Da je makar 50—60 metara dalje bolji bi bio protok jer se zbog pešaka stvara gužva i u samom kružnom toku.

  • E....

    4. oktobar 2019 | 13:51

    Ma jok. Taksisti krivi za sve. 🤔

  • Sinisa

    3. februar 2020 | 20:39

    Mozda ce neko videti ovaj komentar i uticati na nadlezne institucije da strucna lica uoce problem i pronadju resenje, vezano za guzvu u saobracaju na Pancevackom mostu, nu ulazu, duz mosta i izlazu. Predlazem 1. Sve pesacke prelaze na kruznom toku omladinski stadion,tj. bogoslovija udaljiti od kruznog toka min 30metara 2. postaviti zardinjere na izlazu u Bulevar Despota Stefana u duzini min 50 metara obrazlozenje dosta vozila blokira taj izlaz zauzima tu izlaznu traku da nastave dalj bez obzira sto je tu izlaz 3. Ulaz na sam most postaviti zardinjere min 30metara na mostu i 50 metara Pancevackim i Zrenjaninskim ulazima da se vozila ranije prestroje ovako situacija je budi bahati vozac ako neko od vas novinara ovo procita ili neko od posetilaca a ima mogucnost da kontaktira i utice na institucije neka ove predloge predoci verujte bice svima bolje i manje guzve, a i za ostale guzve u gradu trebala bi strucna lica da posmatraju situaciju i onda vide aha to i to je problem, pa mi to mozemo da resimo.... Da li to uopste neko radi ovoj drzavi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA