≫ 

Vojvode Vlahović nije naselje iz pakla samo kad pada kiša - uvek je! Nema kanalizaciju, poštu, školu

* Naselje ima oko 10.000 stanovnika * Među najmlađim i najelitnijim beogradskim naseljima je * Kroz celo naselje ide samo jedna linija - mini-bus *

  • 20

Zvuči kao neko zabačeno selo, a zapravo je naselje u Beogradu, naselje Vojvode Vlahović. Možda najmlađe naselje u prestonici, a sa najviše problema.

Nekada ovde su bile samo poljane i vinogradi, a pre desetak godina, naselje Veljko Vlahović postalo je, naizgled, novo atraktivno mesto za život. Istina je ipak drugačija. Lepa fasada, a u naselju....

- Nemamo bankomat, od pre neki dan nemamo ni poštu. Imamo dva marketa i ono što je veliki problem je infrastruktura. Vodovodna i kanalizaciona mreža nije legalna, to jest, ne postoji. Cevi idu negde dole na Voždovac. Voždovac treba da završi kolektor veliki. Zavisimo od Voždovca, a Voždovac vrlo malo stvari radi u ovom naselju - žali se na lokalnu vlast Marko Mladenović iz udruženja građana "Moje naselje".

Vojvode Vlahovića, kiša, poplava

Mini-bus je jedina linija koja saobraća ovim naseljem, ali kada je kiša ni on ne može da prođe; Foto: Telegraf

Naselje ima oko 10.000 stanovnika. Reč je mladom naselju koje ima veliki broj dece. Najmlađi su najviše ugroženi lošim uslovima o kojima bi trebalo da brinu dve opštine.

Kako kažu meštani, Zvezdara koliko-toliko pomaže. Prema njihovim rečima, Voždovac svoj deo posla ne obavlja.

Autobuska linija je samo jedna, autobus 26L, koji je zapravo mini-bus. Nedovoljno da obuhvati sve stanovnike koji bi se njim prevezli. A pošto je naselje na uzbrdici, nedavne poplave u ovom kraju grada deluju katastrofalno.

Vojvode Vlahovica

Printskrin: Youtube

- Da bi otišli do te škole moraju da idu nekim mini-autobusom, taj mini-autobus nema dovoljno kapaciteta tako da nemalo puta ta deca rizikuju da idu do tih škola po kiši i snegu. Dogodi se veliko izlivanje vode i svega ostalog. S obzirom na to da imamo samo jedan ili dva pristupna puta, to izgleda katastrofalno", navodi Mladenović.

Prema rečima Gorana Jeremića, kad padnu kiša i sneg, kretanje kroz naselje izgleda kao drinska regata.

Stanovnici ovog beogradskog naselja pozivaju nadležne da ih posete. Prva TV je stupila u kontakt s nadležnima. Na pitanje - kada će jedno naizgled moderno naselje dobiti osnovne uslove za život - odgovor nije stigao.

(Telegraf.rs/Prva TV)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesko

    5. oktobar 2019 | 09:52

    Ko vas bre sisa. Gradili ste nelegalno, sirili ste placeve do ulice, a o trotoaru niste mislili. Ko je kupovao stanove trebao je da gleda gde kupuje i sta kupuje. Sad kad je nastao problem trazite od opstine da vam resava. Ta ista opstina je kriva jer nije regulisala gradnju pa da pokaznjava sve nelegalno izgradjene objekte, a vama svima treba sav porez prvo naplatiti i porusiti ograde kako bi se napravio trotoar jer je ovo 21 vek i nije selo odakle ste vecinom dosli i to sve o vasem trosku.

  • komsija

    5. oktobar 2019 | 07:56

    Sve ste znali kad ste kupovali ali vam se svidja jeftin kvadrat pa onda lažete sebe - biće kanalizacija, biće parking....neće ništa.

  • Istina boli...

    5. oktobar 2019 | 09:16

    Naselje podignuto pre desetak godina!? Jedno pitanje. Da li stanovnici tog naselja poseduju dozvole za svoje kuce ili stanove jer ako su legalni grad Beograd je odgovoran za infrastrukturu ali ako su nelegalni ko je odgovoran?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA