Vesić: Park vojvode Vuka na Topličinom vencu ima višestruku namenu

Zamenik gradonačelnika je podsetio da se u tom parku u centru Beograda svake subote održavaju koncerti, dečje predstave i razni drugi događaji što i jeste suština svih novih uređenih delova grada

  • 4
Goran Vesić, Dragan Đilas Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Park vojvode Vuka na Topličinom vencu ne samo što je lepo uređen već ima svoju funkciju, da bude još jedno mesto za okupljanje ljudi u Beogradu, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je u emisiji "Žikina šarenica" na TV Pink podsetio da se u tom parku u centru Beograda svake subote održavaju koncerti, dečje predstave i razni drugi događaji, što, kako je istakao, i jeste suština svih novih uređenih delova grada.

- Ovde je, pored platoa na kojem je bina za predstave i koncerte, uređeno i dečje igralište. Do pre samo nekoliko meseci u ovaj park niko nije zalazio, bio je bez zelenila i sa polomljenim klupama. Sada je to park na koji smo ponosni svi koji smo učestvovali u njegovom uređenju, a naravno i građani - rekao je Vesić.

Kako prenosi Beoinfo, on je podsetio da je krajem osamdesetih godina Beograd planirao svoju pešačku zonu, i tada je dogovoreno da se prvo Knez Mihailova, a potom Obilićev, Topličin i Kosančićev venac sa okolnim ulicama pretvore u pešačku zonu, ali taj plan nije realizovan jer su počeli ratovi u bivšoj Jugoslaviji i više nije bilo para.

Toplicin venac, park vojvode Vuka Foto: Facebook/Горан Весић

- Mi smo pre nekoliko godina odlučili da oživimo taj projekat koji je napravljen osamdesetih godina i počelo je prvo sa Obilićevim vencem, pa sa Ulicom Vuka Karadžića, Topličinim i Kosančićevim vencem... Na taj način Beograd će konačno završti izgradnju svoje pešačke zone - istakao je Vesić.

On je dodao da je sada više zelenila i naglasio da je, računajući Obilićev venac, Kosančićev venac, Trg Republike, ulice Kralja Petra, Cara Lazara, Vuka Karadžića i Delijsku, kao i prostor ispred Doma omladine, zasađeno oko 200 novih stabala. Govoreći o rekonstrukciji Trga Republike, Vesić je rekao da, za razliku od parkova, trg mora da bude veliki prostor koji je namenjen okupljanju ljudi.

- Svi veliki gradovi u Evropi i svetu, poput Madrida, Pariza, Berlina, Moskve imaju takve trgove. Parkovi su mesta za zelenilo, a Trg Republike je sad prvi put dobio svoju pravu fizionomiju, kao mesto za okupljanje ljudi. Ovde se već nekoliko puta nedeljno održavaju događaji, pozorišne predstave, koncerti - rekao je zamenik gradonačelnika.

Kada je reč o uređenju Skadarlije, Vesić je podsetio da se ona uređuje već dve godine i to u pet faza.

- Nakon završetka rekonstrukcije, ovaj ''biser grada'' i jedno od najposećenijih mesta turista, povratiće svoj stari sjaj kako bismo svi zajedno mogli da uživamo u njemu - rekao zamenik gradonačelnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E....

    5. oktobar 2019 | 15:40

    Neće biti da pre nekoliko meseci niko nije zalazio...

  • Lončići

    5. oktobar 2019 | 17:32

    Pobrkali smo lončiće,ja sam iz pedesetih godina prošlog veka i od kad znam za sebe park postoji ali moram da priznam da je sada u najlepšem izdanju i uopšte taj deo je postao čaroban od hotela Mažestik pa do Pop Lukine itd....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA