Taksisti najavili blokadu Slavije i Gazele, trajaće do 17 sati, biće totalni kolaps sledeće nedelje

Protestna vožnja i kolona taksi vozila i danas je krenula ka centru grada u 13 sati

  • 51

Udruženje taksista u Beogradu nastavlja proteste zbog toga što, kako kažu, država ne sprovodi zakon. Ulice glavnog grada danas su ponovo bile blokirane, a saobraćaj se odvija usporeno. Taksisti su oko podneva počeli da se okupljaju u bloku 70, Kumodraškoj ulici, na parkingu kod hale "Aleksandar Nikolić" (Pionir) i na novom Obrenovačkom putu.

Kako su najavili, protesti će sledeće nedelje trajati od 14 do 17 časova, uvode se još dve trase, a u planu je blokada Slavije i mosta Gazela. 

Protestna vožnja i kolona taksi vozila i danas je krenula ka centru grada u 13 sati. Saobraćaj u gradu je bio otežan, a u pojedinim delovima grada gotovo potpuno blokiran. Kolone vozila protezale su se na Brankovom i Pančevačkom mostu, trgu Slavija, Nemanjinoj i Takovskoj ulici. Taksisti su tokom vikenda najavili da neće radikalizovati protest dok je u toku poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Štrajk taksi vozila, taksisti, taxi Radikalizacija tek sledi, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Ne želimo da od našeg esnafskog problema pravimo međunarodni problem i šaljemo lošu sliku o Srbiji u svet - naveo je predsednik Ugovorne privredne taksi komore Boško Vukojević.

Dodao je da bi blaga radikalizacija protesta mogla da počne od srede, a da se "ona prava" očekuje početkom naredne nedelje. Za sada se ne zna šta se podrazumeva pod radikalizacijom protesta. U protestu taksista, koji je počeo prošlog ponedeljka, 30. septembra, učestvuju i Savez auto-taksi udruženja Srbije, Sindikat taksi vozača i auto-prevoznika "Nezavisnost", "Pink", "Luks", "Beogradski vozači", "Beonaksis", "Čukarički plavi", "Žuti" i "Beotaksi".

Taksisti proteste organizuju zbog toga što, kako tvrde, država ne sprovodi zakon protiv "privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prevoz".

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лука

    7. oktobar 2019 | 17:03

    И схватио би их некако да су таксисти изгубили посао,да немају шта да једу,да им је фирма пропала исл.Али они малтретирају грађане данима јер можда не би могли згртати паре,због конкуренције,као до сада.То су потпуно безобзирни људи јер злоупотребљавају штрајк и позицију у којој су.

  • Daca

    7. oktobar 2019 | 17:06

    Oduzmite im dozvole pa ih dodelite drugim taksistima koji hoce da rade. Barem taksista i auta ne fali u Beogradu i drzavi. Ne sme se nikome dozvoliti da ucenjuju i terorise grad i gradjane. Tu je i neefikasna vlast pala na ispitu.

  • Pančo Vilja

    7. oktobar 2019 | 17:31

    Da li su taksisti svesni koliko zbog njih trpe građani Beograda? Nema porodice u Bg, turiste, posetioca, itd itd da zbog kašnjenja i zbog njih nije pretrpeo neku štetu. Pitam ih: Ko će nam tu štetu nadoknaditi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA