• 0

BDP će imati još jednu scenu na otvorenom: Vesić najavio dalja ulaganja u ovo pozorište

- Ovo što večeras radimo je samo početak ulaganja Grada u BDP - rekao je Vesić

  • 0

Velika scena Beogradskog dramskog pozorišta od večeras se zove scena "Olivera i Rade Marković", a zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je dalja ulaganja u to pozorište na Crvenom krstu i otvaranje još jedne scene koja će biti postavljena na trgu ispred BDP-a.

Pred premijeru predstave "Ko se boji Virdžinije Vulf" na Velikoj sceni BDP, Vesić je za Tanjug rekao da su Olivera i Rade Marković glumački par koji je živeo zajedno i zajedno stvarao u BDP-u i da je zato preimenovanje Velike scene, koja se do sada zvala scena "Rade Marković", potpuno prirodno i normalno.

- Posebno smo ponosni zbog toga. Mala scena se zove Pepi Laković. BDP je za 73 godine ostavilo dubok trag kada je u pitanju kulturna i društvena scena Beograda. Ovde su počeli Zoran Radmilović i Ljuba Tadić. Ovo što večeras radimo je samo početak ulaganja Grada u BDP - rekao je Vesić.

Vesić, BDP

Najavio je da je za narednu godinu planirano uređenje trga ispred pozorišta koji će dobiti ime Pozorišni trg - Foto: Skupština grada

Naveo je da nema više vozila ispred ulaza u BDP za koje kaže da je najstarije beogadsko pozoriste sa najdužom tradicijom.

Najavio je da je za narednu godinu planirano uređenje trga ispred pozorišta koji će dobiti ime Pozorišni trg, na kome će biti napravljena jedna mala kamerna scena na otvorenom.

- Tako će ovo pozorište dobiti još jednu scenu. U toku smo postupka kupovine bioskopa Avala kako bi tu takođe uredili scenu koja se naslanja sa druge strane na ovo pozorište. Priprema se projekat rekonstrukcije pozorišta - rekao je Vesić.

Kako je naveo, očekuje da će naredne godine biti završen projekat tako da bi 2020. ili početkom 2021. godine počela rekonstrukcija samog pozorište.

- Narednih nekoliko godina očekuje nas puno rada u ovom pozorište, a kao što vidite sa novim upravnikom dosta su ambiciozni tako da će oni to sigurno i opravdati - kaže Vesić koji je nakon zvaničnog otvaranja Velike scene "Olivera i Rade Marković" prisustvovao premijeri predstave "Ko se boji Virdžinije Vulf".

Na otvaranju Velike scene "Olivera i Rade Marković" glumica Renata Ulmanski rekla je da će dve zvezde sijati na BDP, reditelj Jagoš Marković kazao je da ovo veče velike pravde i da je Olivera Marković bila diva i spoj etike i estetike, a brojnim posetiocoma BDP se obratio i glumac Vlasta Milosavljević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima