Veliko finale šeste sezone karavana Izađi mi na teglu

U proteklih šest sezona karavan je obišao 160 gradova, imao je oko 3.000 takmičarskih ekipa i 18.000 učesnika

  • 0
Izađi mi na teglu Foto: Promo

Beograđani će u subotu, 12. oktobra imati prilike da prisustvuju finalnom događaju šeste sezone najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu, već svima poznatom po simpatičnom nazivu „Izađi mi na teglu“. Nacionalno takmičenje u spremanju omiljenog jesenjeg delikatesa okupiće 30 najboljih ajvar majstora iz cele Srbije. Takmičenje će se održati ispred Tempa na Adi na Obrenovačkom putu sa početkom u 11 h, a organizatori najavljuju sjajnu zabavu i celodnevnu degustaciju najrazličitijih gastronomskih specijaliteta iz svih krajeva Srbije. Na samom svečanom otvaranju obratiće se pomoćnik gradonačelnika, gospodin Andreja Mladenović, v.d. direktora Turističke organizacije Beograda, gospodin Miodrag Popović i predsednik GO Čukarica, gospodin Srđan Kolarić, kao domaćini ovogodišnje finalne manifestacije.

U proteklih šest sezona karavan je obišao 160 gradova, imao je oko 3.000 takmičarskih ekipa i 18.000 učesnika. Takmičari su ispekli preko 750.000 komada paprike ,a napunjeno je oko 30.000 tegli ajvara. Manifestaciju je do kraja šeste sezone posetilo čak 750.000 posetilaca!

Organizatori ističu da su posebno ponosni na činjenicu da je više od 20 domaćinstava, nakon ostvarenog uspešnog plasmana na karavanu, pokrenulo sopstvenu proizvodnju ajvara i zimnice, a da je pod pokroviteljstvom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i uz podršku Privredne komore Srbije ove godine pokrenut i Edukativni centar „Izađi mi na teglu“ kao podsticaj razvoju preduzetništva.

O pobedniku finalnog takmičenja odlučivaće tročlani žiri sastavljen od renomiranih, svetski priznatih stručnjaka, članova Svetske asocijacije kuvara „World Chef“ i licenciranih sudija Svetske asocijacije za ocenjivanje hrane, predvođeni gospodinom Ivom Andrićem, kontinentalnim direktorom za Balkan i izvršnim šefom kuhinje „World Chef“ asocijacije i čuveni Stambol Geštamov, dugogodišnji šef kuhinje „Interkontinentala“, hotela „Crowne Plaza“ i hotela „Park“ i dobitnik velikog priznanja„Chef of the decade 2006–2016“.

Gradovi koji su iznedrili apsolutne pobednike karavana i dali najbolje recepte su bili Leskovac, Kovačica, Bela Palanka, Kanjiža i Brus. Ko će ove godine odneti titulu i sesti na pobednički tron videćemo 12. oktobra u veliko finalu u Beogradu.

Više informacija na:

www.izadjiminateglu.rs

https://sr-rs.facebook.com/izadjiminateglu/

https://www.instagram.com/izadji_mi_na_teglu/

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA