≫ 

Počela je da se porađa na ulici i sugrađanin je brzo strpao u kola: Nesvakidašnji porođaj u Rakovici

Porodilja nije ni stigla da izađe iz auta

  • 8
porođaj na Labudovom brdu Foto: Printskrin/RTS

Nesvakidašnji događaj odigrao se danas na Labudovom brdu kada se žena porodila bukvalno u kolima ispred tamošnjeg doma zdravlja!

Kako su nam ispričali očevici, porođaj je praktično počeo na ulici, kada je jedan humani Beograđanin to primetio, brže-bolje u svoj “punto” ubacio porodilju, ali i njenog muža i dvoje male dece. Zatim ih je dovezao do najbliže zdravstvene ustanove, DZ “Labudovo brdo”, koji je otvoren pre dve godine. A onda je usledila - akcija.

- Sve se dešavalo u trenutku primopredaje dužnosti između dve smene. Samo su utrčali ljudi unutra i rekli da se žena porađa ispred doma zdravlja. Sestre su brže-bolje otišle po opremu, a u kolima smo zatekli ženu kako se porađa. Čovek koji ih je doveo je pravi heroj, ali je žurio negde... Sve se desilo brzo, jedan mali fini dečak je došao na svet, a žena se nije čula. U neposrednoj blizini bilo je i njeno dvoje dece, ispričala je doktorka Kaja Nikolić, načelnik ginekologije.

Pupčanu vrpcu je presekla Snežana Stanojević, glavna babica u domu zdravlja.

- Posle toliko godina sam se našla u toj situaciji... Bilo je fenomenalno, kada smo čuli šta se dešava, navukla sam mantil, uzela rukavice i uletela u kola. Kada se sve završilo, Hitna pomoć je veoma brzo došla. Dečak je zdrav i koliko smo čule nalazi se u Višegradskoj - rekla je Snežana.

Posle svega, direktorka DZ “Labudovo brdo”, Dobrila Vasić, nije krila zadovoljstvo.

- Ponosna sam na kolektiv koji je obavio porođaj. Nismo imali takve slučajeve, ne pamtim ni da ih je bilo u DZ “Rakovica" - rekla je direktorka.

Video: Čudo života! Dete se rađa u posteljici

(Telegraf.rs/RTS/Beogradska hronika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIKI

    12. oktobar 2019 | 06:56

    HVALA BOGU NEKA DOBRA VEST,SAMO UBISTVA....SVA SREĆA PORODICI I BOG DA IH ČUVA.

  • Dejan

    12. oktobar 2019 | 06:48

    Lepo😀

  • Minče

    12. oktobar 2019 | 01:08

    Lepa vest. Bravo za sugrađanina koji je pomogao porodilji. Svaka čast i babici koja je pomogla da se sve lepo završi. Mali dečace, dobro došao, živ i zdrav bio. 👏👏💕

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA