≫ 

Tenzije zbog novog protesta taksista: Blokirane Nemanjina, Slavija i kneza Miloša, gužve i na Gazeli

Protest će trajati do 17 sati

  • 77
Štrajk taksi vozila, taksisti, taxi Photo: Tanjug/Sava Radovanovic

Novi protest taksista se zahuktava! Prva grupa taksi vozila koja blokira Nemanjinu ulicu, od Trga Slavija do ulice Kneza Miloša, stigla je na svoje položaje oko 14.15 sati. Sledeća grupa će blokirati kružni tok na Slaviji, kao i potez Nemanjine od Kneza Miloša do Savske. Predviđeno je da protest danas traje do 17 sati.

Deo Novog Beograda kroz koji prolazi kolona ka Gazeli trenutno je blokiran. Reč je o Ulici Jurija Gagarina kroz koju taksisti prolaze u tri kolone. Kolona taksista koja je krenula iz Bloka 70 stigla je na Gazelu. Međutim, taksi vozila se kreću isključivo krajnjom desnom trakom, dok su preostale dve na raspolaganju "običnim" vozačima.

- Radikalizacije u smislu blokiranja auto-puta i mostova neće biti. Niti ćemo pozvati kolege iz unutrašnjosti da dođu u Beograd, zasad - rekao je predstavnik taksista koji protestuju Boško Vukojević.

Štrajk taksi vozila, taksisti, taxi Slavija je blokirana, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je pojasnio da se od blokade auto-puta i mostova odustalo jer smatraju da će time naneti najviše štete sebi. Odgovarajući na pitanje o pritužbama građana zbog kolapsa u saobraćaju koji nastaje zbog protesta taksista, Vukojević je rekao da su i taksisti građani.

- Zar mi ne možemo da se izborima za svoja prava? Mi smo pokušali na sve 'mirnodopske' načine da to rešimo - tvrdi on i ističe da za dve nedelje niko nije ni pokušao da razgovara sa taksistima.

Iz Ministarstva unutrašnji poslova najavili su da nikom neće dozvoliti da blokira auto-put.

Taksisti su protest započeli 30. septembra zbog nezadovoljstva radom Komunalne milicije i, kako kažu, nesprovođenjem Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, pre svega zbog rada udruženja "Car go".

Video: Beograđani besni zbog taksi-blokade grada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja sam ja

    14. oktobar 2019 | 15:31

    Platite porez ili da vam se oduzimaju vozila!!!

  • Mimi

    14. oktobar 2019 | 15:39

    Kamenje u ruke pa kad ne moze da se prodje po njima....pa da vidimo onda dal ce najveci drzavni duznici da blokiraju glavni grad jedne drzave!

  • Igor

    14. oktobar 2019 | 15:22

    Sve pohapsiti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA