Uručenje nastavnih sredstava osnovnim školama u okviru akcije "Đačko parking mesto"

JKP „Parking servis“ je završilo četvrti ciklus akcije „Đačko parking mesto“ u OŠ „Ivan Goran Kovačić“, uručenjem donacije u vidu nastavnih sredstava direktorima 25 osnovnih škola iz zoniranog područja

  • 0
JKP Parking servis Foto: Telegraf.rs

Donaciju školama uručili su zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković. Škole su, prema želji, dobile interaktivne table, projektore, video bimove, računare, razglase i multifunkcionalne štampače.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić naglasio je da je saradnja sa „Parking servisom“ dobra, jer građani koji parkiraju znaju da novac od parkiranja ide školama, škole dobijaju ono što im je potrebno, a najviše koristi od toga imaju učenici, tj. deca.

JKP Parking servis Foto: Telegraf.rs

- Za ove četiri godine donirali smo školama 49 interaktivnih tabli, 75 projektora, 16 računara, 14 multifunkcionalnih štampača, 7 razglasa i video-bimova, kao i 1 foto-aparat u ukupnoj vrednosti od oko 10 miliona dinara. Moramo da pronađemo načine da se više pomaže školama, a primer „Parking servisa“ trebalo bi da slede i druga preduzeća. Svako ulaganje u obrazovanje je, u stvari, ulaganje u budućnost zemlje – izjavio je Vesić.

JKP Parking servis Foto: Telegraf.rs

Direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković istakao je da se kroz akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“ i „Đačko parking mesto“ deca stavljaju u prvi plan, kako kada je u pitanju njihova bezbednost na putu od kuće do škole, tako i kada se radi o uslovima u kojima uče i rade.

- U okviru akcije „Đačko parking mesto“, već pune četiri godine, sakupljamo sredstva od plaćanja parkiranja na posebno obeleženim đačkim parking mestima u blizini 25 osnovnih škola, a zatim nabavljamo nastavna sredstva za te škole. U narednom ciklusu ovom akcijom biće obuhvaćene ukupno 32 osnovne škole, jer su poslednjih meseci, u nekoliko navrata, proširivane i zelena i plava zona. Na opštinama Zemun, Novi Beograd, Palilula i Zvezdara, obeležili smo po jedno novo đačko parking mesto ispred 7 osnovnih škola, koje su sada na području zonskog sistema parkiranja. Samim tim će „Parking servis“ opredeliti i više sredstava za ovu namenu. Nadam se da ćemo, u godinama koje slede, i u ovim školama podići kvalitet nastave i osnovcima obezbediti bolje uslove za rad – izjavio je Andrija Čupković.

JKP Parking servis Foto: Telegraf.rs

Kao društveno-odgovorno preduzeće, „Parking servis“ ovom akcijom pomaže osnovnim školama putem donacije u vidu tehničke opreme, a u cilju poboljšanja kvaliteta izvođenja nastave. Nastavna sredstva nabavljaju se od prihoda ostvarenog naplatom parkiranja sa „đačkih“ parking mesta, koja su obeležena u blizini svih osnovnih škola na području zonskog sistema parkiranja. Za ova parking mesta važi režim parkiranja zone u kojoj se konkretno parking mesto nalazi.

Podsećamo da „Parking servis“ na sličan način realizuje i akciju „Bebi parking mesto“. Prikupljanjem prihoda od plaćanja parkiranja na „bebi“ parking mestima, obeleženim ispred četiri porodilišta u zoniranom području, kupuje se neophodna medicinska oprema ovim porodilištima, a zatim uručuje u vidu donacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA