≫ 

Protest taksista obeležili bes, kolaps, sukobi i hapšenja: Beograd u potpunom rasulu!

Uhapšeni su jedan taksista i jedan građanin zbog ulaska u fizički sukob, a došlo je i do upotrebe biber spreja

Taksisti su danas krenuli u protestnu vožnju od 14 do 17 časova, čime su glavne saobraćajnice u Beogradu blokirane i na njima se stvara gužva. To je izazvalo revolt građana koji su se na Savskom trgu sukobili sa taksistima.

Naime, oni su blokirali vozila taksija, a sukob je pretio da pređe i u masovnu tuču, navodi Kurir.

Mediji javljaju da je došlo i do sukoba kod Vlade Srbije, pa i da ima uhapšenih.

Uhapšeni su jedan taksista i jedan građanin zbog ulaska u fizički sukob, a došlo je i do upotrebe biber spreja. Boško Vukojević, predstavnik Ugovorne privredne taksi komore, rekao je medijima da su zbog incidenta uhapšeni jedan taksista i jedan mladić. Mladić je šutnuo taksi vozilo nakon čega je taksista pokušao da ga isprska biber sprejom, piše RTS.

Štrajk taksi vozila, taksisti, taxi Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U gradu je pravi haos. Mnogi građani su primorani da idu peške. Najkritičnija je Slavija, i potez Nemanjića ka Železničkoj stanici, ali i Autokomanda i Trg Nikole Pašića.

Kritično je i na Brankovom mostu, u smeru ka gradu, gde vozila jedva prolaze. S druge strane, neke ulice, u kojima je inače gužva, danas su potpuno opustele. Na fotografijama koje nam šalju građani, vidi se da u Bulevaru despota Stefana gotovo da i nema saobraćaja.

Deluje da su se građani pripremili na najavljenu blokadu grada i da su rešili da obaveze ili odlože ili da idu pešice, piše RTS.

Protest taksista Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Potpuno je usporen saobraćaj na Autokomandi, u smeru ka gradu, na "Gazeli", na Trgu Nikole Pašića, oko Sajma, u Ruzveltovoj.

Policija je zatvorila pojedine ulice u gradu i preusmerava saobraćaj. Gradski saobraćaj je negde usporen, a neke linije su obustavljene. Zbog blokade Slavije, tramvaji i trolejbusi ne mogu da voze.

Taksisti propuštaju samo vozila Hitne pomoći i vatrogasce. 

Video: Beograđani besni zbog taksi-blokade grada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • totalni ne strucnjak

    14. oktobar 2019 | 21:34

    taksisti su visokoobrazovani ljudi sa fakultetskim diplomama koji strahuju da im hleb iz ruku neotmu slinavci koji ni osnovnu skolu nisu zavrsili

  • Twity

    14. oktobar 2019 | 21:02

    Koliko dzabalebarosa taksisti. Maksimalno bezobrazni i treba ih narod bojkotovati. A milicija neka primeni vaspitne mere,a ne da dopuste da blokiraju grad nasta to lici.

  • Uros

    14. oktobar 2019 | 20:56

    Toliko posla imaju da ili odbijaju voznje ne zeleci da voze ili stvarno nema slobodnih vozila. Tako da ta prica kako oni imaju manje posla zbog car go je glupa prica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA