≫ 

Beograd dobio zvezdanu stazu, po ugledu na Holivud: Milena i Dragan u večnom zagrljaju na Slaviji

Okruženi metalnim srcima, zagrljeni, skoro u prirodnoj veličini čekaju zaljubljene sugrađane i goste Beograda da na ljubičastu konstrukciju okače ključ ili katanac kao simbol večne ljubavi

  • 1
Trg glumačkih legendi

Foto: Promo

U čast glumačkih legendi jugoslovenske i srpske kinematografije, beogradski trg Slavija, po uzoru na Holivud, ima svoju zvezdanu stazu.

Petnaest slavnih imena, među kojima su Bata Živojinović, Danilo Bata Stojković, Ružica Sokić, Dragan Nikolić, Milena Dravić, Sonja Savić, Bora Todorović, Mira Stupica "sijaju" na jednom od centralnih prestoničkih platoa.

Jedan od naših najstarijih glumaca Vlasta Velisavljević je i "obišao" svoju zvezdu.

Trg glumačkih legendi

Milena Dravić i Dragan Nikolić/ Foto: Promo

- Dirnut sam ovim divnim gestom i obeležjem koje sam dobio baš u kraju u kojem sam odrastao. Rođen sam u Beogradskoj ulici, a ceo vek sam proveo u obližnjem Jugoslovenskom dramskom pozorištu - rekao je slavni Vlasta.

Na drugom delu platoa nalazi se Trg ljubavi, posvećen glumačkom i ljubavnom paru - Mileni Dravić i Draganu Nikoliću. Okruženi metalnim srcima, zagrljeni, skoro u prirodnoj veličini čekaju zaljubljene sugrađane i goste Beograda da na ljubičastu konstrukciju okače ključ ili katanac kao simbol večne ljubavi.

Na trgu je postavljen i autobus izbrendiran licima naše kinematografije kao i zid replika, na kojem će posetioci pisati svoje komentare i one rečenice po kojima pamte svoje omiljene junake.

Nema sumnje da će Trg glumačkih legendi postati nova turistička atrakcija Beograda.

Trg glumačkih legendi

Zvezdana staza na Slaviji/ Foto: Promo

Trg glumačkih legendi

Trg glumačkih legendi/ Foto: Promo

Trg glumačkih legendi

U večnom zagrljaju/ Foto: Promo

Video: Pored njegove slike jabuka, a njoj pesma... Milene i Gage više nema na voljenom Vračaru, evo šta smo zatekli pred njihovim ulazom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Медак

    17. oktobar 2019 | 13:30

    Гага последњи београдски мангуп

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA