≫ 

Scena u gradskom prevozu razbesnela Beograđane: Muškarac na štakama stoji, žena neće da ustane

Putnici je naglas kritikovali

  • 15
Gradski prevoz, invalid Foto: Telegraf

Na trasi tramvajske linije devet koja saobraća na potezu Voždovac - Novi Beograd odvila se scena koja je privukla pažnju svih prisutnih. Naime, mlada žena sedela je u sedištu, a do nje je stajao nešto stariji muškarac na štakama.

Građani zatečeni u gradskom prevozu glasno su komentarisali ovakvo ponašanje, coktanjem i negodovanjem - "bože", "je li moguće da je okrenula glavu i da ga kao ne vidi"...

Mlada žena se, jednu stanicu vožnje kasnije, obratila saputniku na štakama kome je mesto za sedenje bilo, verovatno, potrebnije.

- Želite li da sednete?

- Da.

- Ustaću kad moram - rekla je ona, a prepričavaju nam kratak razgovor oni koji su ga čuli.

Gradski prevoz, invalid Foto: Telegraf

Putovanje su nastavili oboje, zamenjenih uloga - mlada žena stojeći, muškarac sedeći.

Prekorno coktanje pristutnih ipak nije stalo.

Da li biste vi ustali da ste bili na mestu ove putnice ili mislite da žena prosto nije videla ko stoji do nje, jer je telefonirala, gledala kroz prozor... Odgovore ostavite u komentarima.

Video: Manijak zlostavlja devojčicu u tramvaju, a svi samo gledaju

 

(B. P./D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlo

    17. oktobar 2019 | 15:34

    Zasto oni tako fini nisu ustali?

  • Lena

    17. oktobar 2019 | 15:37

    Imala sam dve povrede kolena u 2 meseca i provela oko 6 meseci bez mogucnosti da hodam normalno a kamoli stojim. Ipak,isla sam svaki dan autobusom na posao takva i ulazila u autobus vidno sepajuci posto nisam mogla da ispravim koleno. Samo u par navrata su mi ljudi ustali i ustupili mesto...svaki put bih morala da se “borim” za neko mesto kad neko izadje i oslobodi neko. Vrhunac je da me je u par navrata jedna bezobrazna zena od 60 godina (koja,zao mi je ali moram da spomenem,ne izgleda uopste da ima ikakav problem sa hodanjem) vredjala i pokusala da me digne sa mesta da bi ona sela pod pretpostavkom- ja sam mlada,ona stara, ja moram odmah da ustanem. Na kraju je doslo do toga da sam joj posle ne znam koliko pokusaja odbrusila da ne mogu da stojim zbog povredjenog kolena i da podigne nekog drugog, da bi ona izmislila na licu mesta da ima vestacko koleno i napala me da ne smem da sedim na mestu za invalide i stara lica vec da se sklonim,u suprotnom sesce mi u krilo...sto je i uradila! Moja prica,ako je pogresno shvatite ima dve poruke...prva je da nije u redu ne ustati osobi koja ima neki problem da ne moze da stoji. Druga, da to sto je neko mlad ne znaci nuzno da je zdrav i da nema razlog sto sedi.

  • Suzana

    17. oktobar 2019 | 16:55

    Ne možemo da komentarišemo jer nismo bili na licu mesta i pratili situaciju od samog početka. Treba ustati svakako, zna se valjda neki red i ko ima prednost. Ali ne znamo sve. Da li je osoba bila ponudjena, da li je ova žena videla čoveka sa štapom ili nije? Nekada i ljudima koji su mladi i izgledaju kao da im ništa nije, nešto fali ili nisu ni oni dobro. Ko zna? Nemoj da sudimo odmah.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA