≫ 

Impozantne brojke - važne za bezbednost dece

Kada kažemo da je blizu 200.000 Beogradjana učestvovalo u akciji „Đaci vas mole, usporite pored škole“, ne preterujemo i nismo daleko od istine

  • 0
deca, đaci prvaci, parking servis

Foto: Telegraf.rs

Za 12 godina, koliko akcija traje, godišnje između 16.000 i 17.000 đaka prvaka odsluša edukatvno predavanje „Parking servisa“ i - dobije se upravo taj rezultat!

Naime, ove školske godine, edukativnom predavanju o bezbednosti u saobraćaju, koje već trinaestu godinu sprovodi Javno komunalno preduzeće „Parking servis“, prisustvovaće 200.000-ti đak prvak.

Svi Beograđani, starosti od 7 do 19 godina, koji su išli u neku od 160 osnovnih škola na 17 beogradskih opština, znaju za akciju „Đaci vas mole, usporite pored škole“, znaju za maskotu Zebranka Brinića i verovatno u nekom zapećku imaju svetloodbojni prsluk, koji su dobili od „Parking servisa“, da bi bili uočljiviji vozačima na putu od kuće do škole.

deca, đaci prvaci, parking servis

Foto: Telegraf.rs

Prva generacija đaka prvaka, koja je davne 2007. godine prisustvovala prvim predavanjima „Parking servisa“, sada je punoletna, a mnogi u saobraćaju učestvuju i u ulozi vozača.

Nadamo se da nisu zaboravili saobraćajna pravila, koja su davnih dana, kroz igru i šalu, naučili od edukatora „Parking servisa“ i da će u blizini škola usporiti i posebnu pažnju obratiti na nove, male, neiskusne učesnike u saobraćaju – đake prvake.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA