≫ 

Počela izgradnja kanalizacije u Šilerovoj ulici u Zemunu

- Gradimo sekundarnu fekalnu kanalizacionu mrežu na delu od Ulice Dragana Rakića do Ugrinovačke - objasnio je Vesić

  • 0

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su u toku radovi na izgradnji kanalizacije u Šilerovoj ulici u Zemunu, čija je vrednost 32 miliona dinara kao i da je rok za završetak u februaru sledeće godine.

- Gradimo sekundarnu fekalnu kanalizacionu mrežu na delu od Ulice Dragana Rakića do Ugrinovačke. Projektovano je 79 priključaka, koji će prihvatiti otpadne vode iz svih porodičnih kuća i stambenih zgrada u Šilerovoj ulici - objasnio je Vesić.

On je, kako je saopšteno, dodao da do sada u Šilerovoj ulici nije postojala gradska kanalizaciona mreža za prikupljanje otpadnih voda, tako da će posle ovih radova biti razdvojeni sistemi za odvođenje atmosferskih i otpadnih voda, što je i predviđeno generalnim projektom beogradskog kanalizacionog sistema.

Goran Vesić, Dečji sajam Goran Vesić - Foto: Skupština grada

- Tokom izgradnje kanalizacije biće postavljeno 807 metara kanalizacionih cevi prečnika 250 milimetara, a trasa je podeljena na dva gravitaciona sliva. Jedan je dužine 472 metra i priključuje se na postojeći kolektor u Ulici Dragana Rakića, dok će drugi sliv dužine 335 metra biti priključen na kolektor u Ugrinovačkoj ulici - rekao je Vesić.

Prema rečima zamenika gradonačelnika, nova kanalizaciona mreža biće položena na odgovarajućim dubinama, tako da se svi objekti sa nivoa prizemlja mogu priključiti gravitaciono na projektovanu mrežu.

Video: Ušli smo u Borču i zatekli radnike koji čiste kanale

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA