Neverovatan snimak Beograda uz koji ćete zaviriti u najlepše i najskrivenije delove prestonice

Autor je četiri meseca radio na ovom videu, jer je želeo da u svakoj sekundi bude najbolji kadar

  • 4
Beograd

Printscreen: YouTube/Dusan Stojancevic - Creative Light

U dva minuta i 40 sekundi predstavljen je Beograd u svom najlepšem svetlu. Par mladih, makar pred kamerom, p(r)oveo je gledaoce kroz istoriju i kulturu prestonice.

Držeći se za ruke krenuli su s Kalemegdana u Rimski bunar, pa do laguma. Odatle su se već ispeli na površinu, pa svratili u Konak kneginje Ljubice na Kosančićevom vencu. Kadrovi koji vraćaju u 19. vek srpske istorije ustupili su potom mesto urbanom Beogradu.

Slede dva muzeja - Narodni i Muzej Nikole Tesle. U njemu - tad već razdvojenih ruku - zaljubljeni "stvaraju" struju. Kasnije prolaze kroz kriptu Hrama Svetog Save, pa Tašmajdanskim parkom kreću put Crkve svetog Marka.

Penju se i na tornjeve, s visine motre na Beograd na dve reke. Gledaju mostove koji spajaju njegove obale, šetaju kejom.

Zabavljaju se na Adi Ciganliji, posmatraju gradsku vrevu, zalazak sunca. S kadrova Istočne kapije na Konjarniku autor snimka Dušan Stojančević ponovo se vraća na Kalemegdan, odakle je sve počelo.

Snimao je, kaže, tokom četiri meseca, iščekujući najbolji momenat da ga kamera uhvati.

(B. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA