≫ 

Otvorena vrata JKP "Gradska čistoća": Mališani se vozili "smećarcima" i počastili zdravim obrocima

- Veoma je važno da od malih nogu deca shvate značaj očuvanja i brige o životnoj sredini, ali i da vide koliko je težak posao održavanja čistoće u velikom gradu - rekao je Marko Popadić, direktor ovog preduzeća

  • 0
JKP "Gradska čistoća", otvorena vrata Foto: Promo

JKP "Gradska čistoća" je danas otvorilo svoja vrata za sve zainteresovane sugrađane, a posebno za decu beogradskih vrtića, koja su tri sata provela u krugu preduzeća. Decu u pratnji roditelja, baka, deka i vaspitača su dočekali radnici "Čistoće" spremni da ih provozaju "smećarcima", autočistilicama, cisternama i da im pokažu i objasne na koji način se svakodnevno održava čistoća u gradu, ali i koliko je važna reciklaža za očuvanje i dobrobit Beograda i planete.

- Veoma je važno da od malih nogu deca shvate značaj očuvanja i brige o životnoj sredini, ali i da vide koliko je težak posao održavanja čistoće u velikom gradu, koji naši zaposleni danonoćno revnosno i vredno obavljaju, bez obzira na poteškoće sa kojima se susreću i, vrlo često, nepovoljne vremenske uslove. Nadam se da će, posle ove posete, naši mali sugrađani biti rešeni da više vode računa o čistoći u svom okruženju, pa će na taj način mnogo pomoći i nama - rekao je Marko Popadić, direktor JKP "Gradska čistoća".

JKP Foto: Promo

- Do danas smo već stvorili ozbiljnu mrežu i razvili pogone koji se bave isključivo prikupljanjem i selekcijom reciklažnog otpada, ali puno toga smo uradili i radićemo na podizanju svesti sugrađana i stvaranju potrebe da se odgovarajući otpad selektuje i reciklira, što je ključ svega - naglasio je Popadić.

Samo reciklažom otpada moguće je sačuvati zdravu planetu, kako bi imali kvalitetne namirnice i zato se današnjoj akciji priključilo i JKP „Gradske pijace“, koje je obezbedilo sveže voće za sve posetioce.

JKP Štand kreativne mame Dušice Stamenković, Foto: Promo

- "Gradske pijace" se sa zadovoljstvom odazovu događajima čiji je cilj zdrav način života uz zdrave i sveže namirnice koje predstavljaju sinonim beogradskih pijaca. S obzirom da nam dolazi vreme virusa i gripa, pijace su pravo mesto da ojačamo organizam, a ovakve manifestacije idealna prilika da na jedan kreativan način podsetimo na značaj beogradskih pijaca u životu naših sugrađana - rekla je Maja Tintor, predstavnik JKP „Gradske pijace“.

JKP Foto: Promo

Kreativna mama, Dušica Stamenković, poznata i kao Ignjatova mama, je za sve mališane organizovala kreativnu radionicu na kojoj je decu i roditelje naučila kako da na veoma interesantan i kreativan način serviraju zdrave obroke svojoj deci i tako ih podstaknu da se zdravo hrane.

JKP Kreativni obroci, Foto: Promo

Predstavnici „Gradske čistoće“ su sa posetiocima razgovarali i o problemima koje imaju u svojim naseljima, pa će biti preduzete potrebne mere da se reše problemi koje su sugrađani prijavili, a koji su u nadležnosti ovog preduzeća.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA