Izlile se fekalije u centru Beograda, teče braon reka: Ljudi se plaše da će tek da "prelije"

Stanovnici apeluju da se ova situacija sanira što pre

  • 10

Video: Izlivanje kanalizacije u Admirala Geprata

Stanari Ulice admirala Geprata odnosno oni koji žive blizu Finansijskog parka, već pet dana zaobilaze "reku" koja je nastala posle izlivanja fekalija. Slučaj nije naivan, pa osim smrada koji se širi okolo, ostaje i bojazan da bi "braon reka" mogla da se proširi. Kako se vidi na fotografijama, na metalni poklopac stavljen je poveći komad betona i deluje da odatle "preliva". Tako je park, kao oaza zelenila, postao zagađen.

Malo dalje se pravi bara u koju se uliva sav sadržaj. Kako su nam rekli stanari koji tu žive, "nadležni su obavešteni više puta, ali ne reaguju niti su voljni da otklone problem".

Stanovnici apeluju da se ova situacija sanira što pre.

Izlivanje kanalizacije u ulici Admirala Geprata Foto: Telegraf.rs

Kako nam je rečeno u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", prethodnih dana je kontakt centru ovog preduzeća prijavljen problem izlivanja kanalizacije.

- Nadležna ekipa kanalizacione mreže je odmah izašla na teren i utvrdila da je ulična gradska kanalizaciona mreža u ispravnom i funkcionalnom stanju i da nema evidentiranih zagušenja - rekli su za Telegraf iz JKP BVK.

Izlivanje kanalizacije u ulici Admirala Geprata Foto: Telegraf.rs

Interna kanalizaciona mreža

Kako navode iz ovog preduzeća, radi se o izlivanju koje potiče od interne kanalizacione mreže, a čije održavanje nije u nadležnosti JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Ekipe BVK će izaći na teren

Ali, kako kažu za Telegraf.rs, pošto je reč o društveno-odgovornom preduzeću koje brine o životnoj sredini i o zdravlju i bezbednosti sugrađana, ekipe JKP BVK će u subotu, 2. novembra zajedno sa ekipama JKP "Zelenilo Beograd", pokušati da intervenišu i saniraju problem na ovoj lokaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    1. novembar 2019 | 23:53

    Svuda bre samo lopine rade.

  • Djoda

    1. novembar 2019 | 23:31

    Isti, ali potpuno isti problem je na Umci u ulici Dusana Damjanovica. I gle cuda iz vodovoda su rekli da nisu nadlezni za zapusen kanal koji preliva. Naravno, kad Umka nije centar Beograda.

  • Rastko

    1. novembar 2019 | 23:44

    Sveopsti je javsluk u SVAKOJ drzavnoj instituciji i preduzecu bez izuzetka !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA